Potrebna pomoć za malenog Todora: On je uspavana beba od 15 meseci, a samo je dva proveo kod kuće

Region

Bazar ploča i CD-ova, izložba, ali i humanitarnu svirku za Todora Stojanovića, Omladinsko umetnički tim iz Niša organizovao je danas u kući Julijana Djupona. Ognjen Ranđelović iz organizacije kaže da se kroz svoje manifestacije trude da afirmišu mlade umetnike, ali i da pomognu onima kojima je novac potreban za lečenje, pišu Južne vesti.

Nišlije su imale prilike da kupe ploče koje su organizatori spremili, ali i da donesu svoje ploče i CD-ove, kako bi mogli da učestvuju u bazaru i kako Ognjen kaže, učestvuju u vraćanju energije mladosti i kulture u grad.

– Organizovali smo se sa ljudima koji prodaju ploče u Nišu. Oni će doneti svoje ploče, ali i ploče njihovih dobavljača iz Beograda, koje će biti izložene i moći će da se kupe. Žanrovski će apsolutno biti ogroman diverzitet, a pozvali smo ljude da ponesu i svoje ploče i CD-ove kako bi mogli da se razmenjuju i ostvare možda neke dalje koncekcije – kaže Ognjen.

Ranđelović kaže da je kultura slušanja ploča u Nišu počela da se vraća sa mlađim ljudima, koji počinju da shvataju da lepota i iskrenost muzike dolazi sa fizičkim izdanjima, naročito sada, kada im je muzika na jedan klik daleko.

Nakon završenog bazara, od 18 sati, počeće humanitarna svirka, a deo novca biće uplaćen fondaciji “Budi human” za Todorovo lečenje. Cena ulaznice koštaće 200 dinara.

Podsetimo, Todor Stojanović, uspavana beba od 15 meseci, samo je dva meseca svog života proveo kod kuće. Ostatak je boravio u bolnicama zbog komplikacija sa zdravljem već u prvim danima u porodilištu. Razlog njegove hospitalizacije su pre svega infekcije, ponovljene upale pluća, koje su dovele do još većih komplikacija njegovog zdravstvenog stanja, te je bio i životno ugrožen.

Pre oko 6 meseci mališan je primljen u bolnicu u Turskoj radi daljih ispitivanja, a za isplatu boravka u istoj, porodici je bilo potrebno 40.000 evra.

Pomozimo Todoru uplatom na:

Dinarski račun: 160-6000001381821-75

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Uplatom na devizni račun: 160-6000001381786-83

IBAN: RS35160600000138178683

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

dijasporainfo.net