Pogledajte kako danas izgleda vožnja po Gorskom kotaru

VREMENSKA PROGNOZA

TIJEKOM noći je pao snijeg diljem Hrvatske, a posebno ga je napadalo u gorskim područjima. Ovakvo vrijeme, praćeno naletima vjetra, dovelo je i do nekih ograničenja u prometu. Tako je zbog zimskih uvjeta na cestama u Gorskom kotaru, Lici i središnjoj Hrvatskoj uvedena zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obavezna je zimska oprema.

Za sav promet zatvorene su (zbog vjetra i snijega): dionica autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za sve skupine vozila, osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, je državnim cestama preko Gračaca i Obrovca-DC50 i DC27); dionica Jadranske magistrale (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene (zbog vjetra); državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački; županijska cesta ŽC5217 Dobroselo-Mazin.

Samo za osobna vozila otvoreni su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice; dionica riječke obilaznice (A7) između čvorova Škurinje i Orehovica (obilazak je kroz grad Rijeku); Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja; državna cesta DC25 Gospić-Karlobag; Paški most; Krčki most.

index.hr