Nakon 19 spontanih pobačaja rodila je bebu tešku 6,3 kilograma

Zanimljivosti

Ova majka ima veliki razlog za slavlje jer je nakon čak 19 spontanih pobačaja rodila bebu tešku čak 6,3 kilograma.

Mnoge se mame povezuju tako što dijele svoja iskustva s trudnoćom i porodom. Iako je svaka trudnoća drugačija, Cary Patonai i njezin sin, Finnley, završili su u vijestima jer su zaista jako posebni.

Tim i Cary su već imali dva sina, Devlena, 10, i Everetta, 2, te Cary nisu bile strane velike bebe. Njezini su dječaci porođeni carskim rezom te je Devlen imao 4 kile kada se rodio, a Everett 5.

Na početku listopada Cary je bila u 38. tjednu trudnoće sa svojom trećom bebom za koju su već znali da će biti dječak od oko 5,5 kilograma.

Cary je već dobila raspored za carski rez tog tjedna, ali kada je otišla na pregled, ispalo je da će se sve morati mnogo brže dogoditi.

Dok se vagala kod liječnika puknuo joj je vodenjak te je carski rez pomaknut ranije. Odmah je prevezena u bolnicu da upozna novog člana svoje obitelji.

„Bio je jako velik, a uz to je imao i gotovo duplo plodne vode tako da nije dovoljno reći da sam imala velik trbuh i da mi je bilo iznimno neugodno“, rekla je Cary, „No, sve bi to ponovno prošla za ovakav blagoslov.“

Ne tako maleni dječak rođen je 5.10. u 1:56 poslije podne te je odmah impresionirao sve oko sebe svojom veličinom.

Obitelj je ubrzo shvatila da su odjeća i pelene koje su pripremili jednostavno premale te su morali žurno otići sve ponovno kupiti.

Mama i beba su bile sasvim dobro iako su imali manjih posljedica od poroda, što je sasvim razumljivo.

Cary je imala unutarnje krvarenje te se oporavlja od veće operacije, a Finnley je morao ostati na intenzivnoj njezi osam dana jer je imao problema s disanjem, žuticom i visokom količinom bilirubina.

Svakoj je mami teško odvojiti se od svoje bebe, ali Cary je bilo posebno teško odvojiti se od sina i na tren zbog teške prošlosti pune velikih gubitaka.

Do sada je imala 19 spontanih pobačaja
„To mi je vratilo sjećanja na prethodnih 19 spontanih poremećaja – napuštanje bolnice bez bebe“, rekla je, „Znala sam da je u dobrim rukama, ali mi je to svejedno bilo jako teško podnijeti.“

„Imala sam 19 spontanih pobačaja zbog poremećaja zgrušavanja krvi i fibroida. Bilo je jako teško sve to preboljeti.“

No, Finnley je napokon rođen, a obitelj sada uživa sa svojim dječakom.

„Jako sam sretna, Tim je sretan, Finnley je sretan i meden i jako mekan“, dodala je Cary u objavi na Facebook-u, „Devlen i Everett jedva čekaju da dođemo kući. Jako sam zahvalna i blagoslovljena.“

Dok su dani prolazili, Cary je otkrila koliko je Finnley zapravo poseban. On nije bio samo velika beba, nego je obitelji donio slavu.

„Vidjela sam svog liječnika danas, i zamislite, Finnley je najveća beba koju je on ikada porodio, a isto vrijedi i za mog ginekologa koji radi već 27 godina i medicinsku sestru koja je pomagala pri porodu“, podijelila je, „Bilo je to nevjerojatno. Svi pričaju o njemu. Liječnik je rekao da će malo istražiti i vidjeti jesmo li srušili kakav rekord.“

„Finnley je bio prava zvijezda u bolnici“, dodala je, „Liječnici i sestre su stalno pričali. Još je i dosta dugačak.“

Cary ujedno želi da i druge majke imaju nade i budu ohrabrene.

Rekla je: „Mislim da je važno da i drugi ljudi znaju da postoji nada iza svih tih zatvorenih vrata i da nisu sami dok prolaze teška vremena.

Svaka žena ima drugačiji put, neki su teži, neki lakši. Ono što je važno jesu međusobna potpora, ljubav i briga.“

novizivot.net