Pre 39 godina ČOVEK MOG ŽIVOTA ostavio me je bez reči objašnjenja, a onda mi je 2020. poslao poruku na Fejsbuku: Priznao je zašto je otišao i SRCE MI JE PUKLO na najsitnije deliće

Svijet

U trenutku kada su prvi put ugledali jedno drugo tokom 70-ih godina Peni Ambers (61) i Mark Betel (62) znali su da su suđeni jedno drugom. Bila je to ljubav na prvi pogled, iako su bili tek tinejdžeri.

Peni je imala 16 godina kada je u privatnoj školi u Notingemu upoznala Marka, 17-godišnjeg učenika na razmeni iz Nasaua na Bahamima. Njihova ljubav trajala je kroz čitavu srednju školu, a potom i fakultet. Mark se čak vratio u Englesku, prihvativši stipendiju na jednom londonskom univerzitetu, a sve kako bi bio bliže svojoj voljenoj, koja je takođe studirala na obližnjem koledžu.

Onda je jednog dana Mark došao do Peni i raskinuo, bez ikakvog objašnjenja! Peni je ovaj raskid slomio, do te mere da je napustila koledž i dugo se borila sa mentalnim zdravljem. U godinama koje će doći ona se dva puta udavala i razvodila, ali nikada nije prestala da misli o Marku.

Mark je 39 godina nakon nemilog raskida potražio Peni na Fejsbuku i poslao joj je poruku, a ubrzo su počeli da ćaskaju, baš kao da se nikada nisu ni rastajali. I on je otkrio da se ženio i razvodio, a potom je rešio da prizna Peni zašto ju je pre četiri decenije ostavio, prenosi portal “InspireMore”.

Ispostavilo se da Penin otac nije odobravao ovu vezu jer je Mark crnac, te je u više navrata pokušavao da ga natera da ostavi njegovu ćerku. Na kraju ga je posetio na univerzitetu, odvukao sa predavanja i zapretio da će povući veze za povlačenje stipendije, ukoliko ne ostavi Peni.

“Nisam mogao ništa da uradim. Bio sam hiljadama kilometra daleko od kuće, sam u stranoj zemlji. U potpunosti sam zavisio od svoje stipendije. Morao sam da donesem najtežu odluku u životu i moram sam da je donesem sam. Bilo je srceparajuće”, ispričao je Mark.

Ipak, godinama kasnije bio je odlučan u nameru da pronađe svoju ljubav od koje je pobegao. Nakon što su 18 meseci održavali telefonsku vezu, zbog restirkcija usled pandemije Kovida-19, Peni je prošle godine konačno odletela u Nasau kako bi se sastala sa Markom.

“Kada smo se prvi put, pustio sam suzu. Nisam mogao da verujem da je u mojoj zemlji, u mojim rukam. Imali smo 39 izgubljenih godina, ali se radujemo sjajnoj budućnosti”, dodao je on.

zena blic.rs