Mala Janja (4) je na korak od smrti: Imamo još 10 dana da spasimo njen život, a od toga je deli 40.000 EVRA! (FOTO)

Region

Janja Stojanović (4) rođena je u četrdesetoj nedelji, nije disala cela dva minuta zbog čega je inkubatoru provela svojih prvih mesec dana.

U septembru 2019. godine, nakon brojnih ispitivanja, uspostavljena joj je dijagnoza, i to Jubertov sindrom, odnosno nerazvijenost malog mozga i moždanog stabla. Pored Jubertovog sindroma, ona ima i polidaktiliju (šestoprstost) i ptozu desnog kapka, koju je operisala sa samo tri meseca.

Janjini roditelji kažu da je ona i pored svih muka kroz koje je prošla, jedno veselo, razdragano dete, puno života.

Ona ne sedi, ne hoda, delimično drži glavicu uspravno, obožava brata i ostalu decu, ali je bolest sprečava da detinjstvo i bezbrižne dane živi kao ostali mališani.

Janjina majka na sve moguće načine pokušava da skupi novac koji je potreban, te svakodnevno postavlja stvari na licitaciju. Sada je naslikala slike, a mi smo je kontaktirali kako bismo proverili još koliko novca nedostaje i koji je rok.

“Mi već početkom marta moramo da odemo u Italiju. Nedostaje još 40.000 evra, a rok je početak marta. Janja ima smrtonosan gen, koji svakog momenta može da udari na bubrege i jetru. I time joj nema spasa. Zato moramo otići i uraditi sve što je u našoj moći da spasimo njen život”, rekla je Janjina majka

Da bi stala na svoje nogice potrebni su joj svakodnevni fizioterapeutski tretmani, lečenje u banjskim uslovima, kao i rad sa logopedom, defektologom, somatopedom, psihologom, pedagogom, medicinska i ortopedska pomagala, pomagala za sprovođenje terapija u kućnim uslovima, pet terapije, hipo i hidro terapije, laboratorijske analize, specijalistički pregledi, operaciju kapka, transplantacija matičnim ćelijama, medicinski potrošni materijal, medikamenti, kao i sredstva za putne troškove i troškove smeštaja za vreme lečenja van mesta stanovanja.

Janja se lavovski bori da pobedi opaku bolest.

Za Janjine prve korake! Budimo humani!

Pomozimo Janji!

Upiši 767 i pošalji SMS na 3030

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000006103-73

Uplatom na devizni račun: 160-0054000043276-55

IBAN: RS35160005400004327655

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

dijasporainfo.net