Jokiću je divan dan! Od dečaka koji nema s kim na basket do velike zvezde NBA lige! (GALERIJA)

Region

Košarkaš Denvera napunio 28 godina

U tem Somboru 1995. godine na današnji dan jedna medicinska sestra i jedan inžinjer poljoprivrede dobili su trećeg sina. Dečaka koji će ispisati istoriju srpske i svetske košarke.

Tog 19. februara je, ispostaviće se, počela jedna divna sportska bajka. Brzo je Nikola kao i većina dečaka u Srbiji otkrio loptu i zaljubio se u nju.

`OĆE NEKO NA BASKET?
Već sa 13 godina zaigrao je za Vojvodinu, a samo godinu dana kasnije postao član Mege. Nešto ranije je u trenucima dokolice ispisao na društvenim mrežama čuvenu rečenicu “Oće neko na basket?”. Rečenicu koja je postala sinonim za uspehe našeg sportista, i to ne samo u košarci.

Još je bio tinejdžer, još nije stigao ni do punoletstva kada je zakoračio u svet NBA lige. Obukao je dres Denvera i polako započeo dominaciju u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

Dominacija traje i danas, dvostruki je MVP i na putu da ubeleži i treće zvanje najkorisnijeg igrača u NBA. To nikome ranije nije pošlo za rukom.

RODILA SE OGNJENA
U međuvremenu se Nikola oženio Natalijom, a poslednjeg septembarskog dana 2021. godine dobili su ćerkicu Ognjenu, na šta je sigurno uticala istoimena pesma Jokićevog omiljenog muzičara Đorđa Balaševića.

Pokojni “panonski mornar”, koji je preminuo baš na današnji dan, Jokićev rođendan, imao je veliki uticaj na život momka iz Sombora.

– Veliki sam fan lika i dela Đorđa Balaševića, bile su mi pomešane emocije. Nisam stigao da ga upoznam, da mu se zahvalim što mi je pomogao da “prevarim” moju sadašnju ženu da mi bude devojka, a sad žena. Žao mi je zbog toga i mislim da je veliki gubitak za sve nas koji smo ga voleli – rekao je Jokić za RTS, kada je saznao za odlazak Balaševića.

ikola Jokić će u noći između subote i nedelje ponovo zaigrati na Ol star vikendu NBA lige. Upisao je rekorda i rekorda da ih je gotovo nemoguće nabrojati.

NE VOLI SLAVU
Kaže da ne voli medije, slavu, mobilne telefone, a poznato je da je veliki zaljubljenik u konje. Baš kao i da uživa u bureku i ćevapima.

Nikola Jokić je već velika legenda svetske košarke, a njegova filozofija igre i života pokazuju da će svoje ime još mnogo puta ispisati u istorijske knjige!

24sedam.rs