Ćiro je u rodnom gradu dobio mural, uskoro će stadion?

Region

Svi su ponosni jer su ‘Ćirini sinovi’, a oni travnički su ipak – travnički. Oni su mu još jednom odali veliku počast koju možete vidjeti iza tamošnje crkve Sv. Ivana Krstitelja

Ja sam sa velikim ponosom, sa velikim dostojanstvom se falio oduvijek da sam ja iz Travnika, riječi su pokojnog Miroslava Ćire Blaževića koje su osvanula na muralu u rodnom mu mjestu u Bosni i Hercegovini.

Prošlog smo tjedna na vječni počinak ispratili ‘trenera svih trenera’, a ostavio je veliki utisak u hrvatskom i svjetskom nogometu. Naravno, Miroslav Ćiro Blažević nikad nije zaboravio rodnu mu Bosnu i Hercegovinu što je i u govoru istaknuo tamošnji glumac Emir Hadžihafisbegović.

– Upoznali smo se 86. u ovoj dvorani kad smo prodali 70 tisuća karata. 35 Audicija na kartu više, spavali smo u Esplanadi, a to je bio ‘riplijevski’ podatak na koji se vraćamo. Stevo Karapandža je bio šef kuhinje u hotelu, onda nas je Ćiro sve vodio na kolače i sokove, a jedne subote bili smo s njim u Starom lampašu u Samoboru, a tad ću upoznati generaciju 82′ u Karaki. To prijateljstvo traje 37 godina. Kad bi trebao staviti Ćiro Blažević = nešto, a da imam samo jednu riječ, stavio bi riječ ‘antika’. Jer ona u sebi sadrži i aorist i prezent i futur – rekao je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Semir Velić (@jozocavara)

Uvijek je bio ponosan na svoje, a svi su bili ponosni jer su oni ‘Ćirini sinovi’. Oni travnički još su mu jednom odali veliku počast koju možete vidjeti iza crkve Sv. Ivana Krstitelja, a na fotografiji prima ključeve Travnika koje mu je uručio gradonačelnik Kenan Dautović.

– Grupa građana iz Travnika nacrtali. Grafit je nastao u noći sa nedjelje na ponedjeljak. U izradi je sudjelovalo pet momaka i trebalo je nekih četiri, pet sati rada, od pripreme podloge, do crtanja i finaliziranja. Svi dobro znaju da je Ćiro naš sugrađanin i nije krio da je iz Travnika, nego naprotiv, dičio se time i najmanje što smo mogli napraviti je da mu na ovaj način zahvalimo na tome i odamo počast. Od ideje do realizacije nam je bilo potrebno svega par dana i smatramo da smo napravili pravu stvar. Slika koja je korištena na muralu je sa njegove zadnje posjete Travniku i stadionu Pirota gdje su mu uručeni ključevi grada, također citat je izvučen iz njegove izjave koju je dao za naš lokalni medij, te mu to daje dodatnu vrijednost i simboliku – rekli su nam iz Travnika.

A to ne bi trebalo biti sve. Navodno bi uskoro i stadion Pirota mogao dobiti ime po ‘treneru svih trenera’.

24sata