“Ona je moj heroj” Dirljiv susret kćerke i oca nakon stravičnog zemljotresa u Turskoj (VIDEO)

Svijet

Broj žrtava u Turskoj raste se iz sata u sat i premašio je 40.000. Nekoliko hiljada ljudi poginulo je i u susjednoj Siriji. Ipak, u moru strašnih vijesti nađe se i pokoja lijepa.

Četvorogodišnja djevojčica Gada Ajan i njen otac Ahmet ponovno su se sreli nakon što su danima bili zarobljeni u ruševinama. Gada je spasena i odvedena u bolnicu.

Kad se počelo tresti, zgrabio sam kćerku i cijela porodica je počela bježati. Kuća se srušila na sve nas – rekao je Ahmet u razgovoru za CNN Turk. Nažalost, supruga i sedmogodišnji sin nisu se uspjeli spasiti.

Ahmet je mogao čuti sinov plač dok je bio zaglavljen. Gada je ležala na Ahmetovoj nozi i oboje su bili zarobljeni. Četvrti dan pod ruševinama Ahmet je izgubio svaku nadu, ali malena Gada nije mu dopustila da se preda.

“Ona je moj heroj”
– Stalno mi je govorila da prestanem plakati i da gledam u svjetlo koje je probijalo. To me održalo na životu – kazao je Ahmet. Gada je prva izvučena s ogrebotinom, dok su pola sata kasnije spasioci uspjeli iskopati i Ahmeta, prenosi Avaz.

– To je moja djevojčica. Ona je moj heroj – zaključio je otac četvorogodišnje Gade, koji će zajedno s njom morati preboljeti gubitak supruge i sina.

srpskainfo.com