Prvi put nakon zemljotresa: Snimljen momenat kada je otac ustao iz invalidskih kolica i zagrlio kćerku

Svijet

Ayhan Guvercin (40) i njegova 14-godišnja kćerka, koji su spašeni ispod ruševina turskog grada Hataya, prvi put nakon zemljotresa sreli su se u bolnici. Spasilački timovi izvukli su oca i kćerku Guvercin 7. februara, dan nakon razornog zemljotresa, ispod ruševina u Antakyi (Antiohiji). Otac Ayhan Guvercin nakon spašavanja prebačen je u bolnicu u Adani.

Nakon što je pušten iz bolnice stigao je u Antaliju kako bi vidio svoju 14-godišnju kćerku Zelihu, koja je hospitalizovana u tom gradu.

Momenat kada je otac ustao iz invalidskih kolica i zagrlio kćerku bio je pun emocija. Na snimcima zabilježenim telefonom može se vidjeti razgovor oca i kćerke koji su uspjeli preživjeti najveću katastrofu koja je pogodila Tursku i širu regiju u posljednjih 100 godina.

Na snimcima se može vidjeti i telefonski razgovor Zelihe sa pripadnicima spasilačkog tima koji ju je izvukao ispod ruševina u Antakyi.

Jedan od spasilaca, razgovarajući s mladom djevojkom, rekao je: “Zeliha, kako si? Nismo se dugo vidjeli, danas si mnogo ljepša od našeg posljednjeg susreta”, na što je odgovorila: “Vi ste mi pomogli, nikada vam to neću zaboraviti.”

Ispod ruševina zgrade Taspinar, u četvrti Akevler, iz porodice Guvercin spašeni su otac Ayhan, kćerka Zeliha i četverogodišnji sin Aras. Nažalost, iz ove porodice zemljotres nisu preživjele majka i još jedna kćerka, prenosi Anadolija.

titox.net