Pas Zigi ide u zasluženu penziju nakon povratka iz Turske: Biće učitelj za nove mlade pse

Region

Nakon što su Tursku zadesili zemljotresi, spasioci iz Srbije otišli su kao ispomoć pogođenima ovom nesrećom, a među njima, bio je i pas-junak Zigi.

Vodič psa Zigija, Mili Radojević, kaže da mu je najupečatljivije po dolasku u Tursku bilo to što su zatekli haotično stanje, veliku gužvu na putevima, a očekivali su pustoš.

Na pitanje da li se Zigi plašio, Radojević napominje za RTS da se više on plašio za Zigijev život.

„Više sam se ja plašio, kao vodič ja pazim i o njemu, koliko god da želim nekome da pomognem, postoji strah – šta ako moj pas uđe u neku rupu i da za njega više nema spasa, to je možda najteže“, rekao je Radojević.

Sa svojih devet godina, Zigi ide u zasluženu penziju. On je sada učitelj za mlade pse“.

„Spremamo mu naslednike, Zigi će biti učitelj za nove mlade pse, nadamo se da će biti isto tako uspešni“, rekao je Radojević.

Četrdeset pet vatrogasaca-spasilaca sa spasilačkim psom Zigijem, spasilačkom opremom i devet vatrogasnih vozila iz Beograda, Kragujevca, Bora, Novog Sada, Valjeva, Užica i Niša, upućeni su po nalogu predsednika Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, odmah nakon razornog zemljotresa koji je pogodio Tursku kako bi pomogli prijateljskom narodu u Turskoj.

nova.rs