Od sudbine se ne može pobjeći: Atsu zbog gola otkazao let u noći kad se desio zemljotres!

Svijet

Nastavlja se očajnička potraga za Christianom Atsuom, nogometašem u Hatayspora koji se i dalje vodi kao nestao nakon zemljotresa koji je do sada odnio preko 41.000 žrtava Turskoj. U međuvremenu, stižu novi detalji o posljednjim satima nogometaša iz Gane, čija je tužna sudbina rastužila sve.

Izvršni direktor Hatayspora, Fatih Ilek, otkrio je dramatičnu pozadinu događaja, istakavši da se Atsu planirao vratiti svojoj porodici, ali je otkazao let nekoliko sati prije zemljotresa.

“Razgovarao je sa trenerom tražeći slobodne dane nakon meča protiv Gaziantepa. Planirao je napustiti klub ukoliko nađe novu ekipu, a njegov zahtjev je prihvatio trener Volkan Demirel i nije igrao protiv Gaziantepa. Trebao je da ode u Francusku da se pridruži porodici, ali kada je odigrao dobro i postigao gol na narednoj utakmici protiv Kasimpaše, otkazao je avionsku kartu. Zemljotres se dogodio gotovo isti dan. Imao je let u 23 sata, ali je otkazao let. Onda je u 4 sata ujutro bio zemljotres. Tragedija”, zaključio je čelnik Hatayspora, prenosi Corriere dello Sport.

Atsu je bio dio tima Newcastlea koji se vratio u Premier ligu 2017. nakon što je došao na posudbu iz Chelseaja, a kasnije je realizovao stalni prelazak. Takođe je imao kratke periode u Evertonu i Bournemouthu, da bi 2021. prešao u Hatayspor.

Klix