Mladići iz Krajine pretukli Fahrudina koji je sjekirom usmrtio psa

Region

Dok psi spašavaju broje živote u Turskoj i izdvajaju se po herojstvu, u jednom tuzlanskom naselju desilo se svirepa likvidacije gdje je pas na najbrutalniji način doslovno izmasakriran i obezglavljen.

Udruženje za zaštitu životinja dobilo je dojavu da je u naselju Gornji Pasci do tada nepoznata osoba usmrtila nedužnu životinju sjekirom.

Pas je izboden ili kako u dojavi navode sjekirom masakriran od strane čovjeka koji je dobro poznat policiji. Iz policijske uprave su rekli da su i oni primili prijavu i da su bili na licu mjesta.

Međutim članovi Udruženja za zaštitu životinja “Panter” iz Unsko-sanskog kantona pronašli su muškarca pod imenom Fahrudin koji je akter ovog nemilog čina. Kako navode članovi Udruženja Panter za Fahrudina zakon ne važi. Policijski službenici su više puta dolazili na njegovu adresu ali nikada nije adekvatno kažnjen.

Kako tvrde komšije, Fahrudin je godinama sijao strah u komšiluku a kao dokaz da mu “niko ne može ništa” usmrtio je nekoliko kučića.

“Ovo je važna poruka da su institucije za ovakve slučajeve zakazale, pa smo mi osnovali svoje udruženje i da ćemo reagovati na svako sljedeće zlostavljanje životinja na teritoriju Bosne i Hercegovine” – izjavili su članovi Udruženja “Panter”.

krajina.ba