Majka sa sinom (5) skočila s litice na slapovima Niagare. Umrla je, dječak preživio

Svijet

MAJKA u dobi od 34 godine iz Illinoisa skočila je s 5-godišnjim sinom s 27 metara visoke zaleđene litice na slapovima Niagare.

Policija je priopćila da je majka, koja nije imenovana, namjerno skočila nakon što se popela preko ograde na otoku Goat u državnom parku Niagara, prenosi Daily Mail. Žena je skočila 12. veljače oko 12:30.

Njezino tijelo pronađeno je u blizini kompleksa Cave of the Winds, smještenog na američkoj strani slapova koji se nalaze na granici s Kanadom.

Dječak preživio, majka mrtva na mjestu
Dječak je spašen te je s ozljedama glave prevezen u dječju bolnicu u Buffalu. Majka je umrla, a njezino tijelo je helikopterom izvučeno iz klanca. Dječak je operiran i nalazi se u kritičnom stanju.

Žena je na slapove Niagare došla sa suprugom i sinom. Policija ispituje supruga, ali i druge svjedoke. Policijski zapovjednik iz New Yorka Chris Rola kaže da je istraga u tijeku, ali da policija ne vjeruje da je riječ o nesreći. Glasnogovornik državne policije rekao je da se tragični događaj tretira kao samoubojstvo.

Vatrogasci Nijagarinih slapova uspjeli su prijeći dno klisure uz led do mjesta gdje su majka i sin sletjeli. Uspjeli su odnijeti dječaka do dizala i dovesti ga do parkirališta na otoku, odakle je helikopterom prebačen u dječju bolnicu Oishei. Žena je proglašena mrtvom na mjestu događaja.

Spašavanje otežano zbog zaleđenog klanca
“Nije lako izvesti akciju spašavanja na slapovima Niagare. Dječak je bio dovoljno stabilan pa su ga mogli iznijeti i odvesti dizalom do vozila Hitne pomoći koje je čekalo.

Nažalost, žena nije preživjela. Dolje u klancu je ledeno, zato je također otežano spašavanje”, rekao je Rola na konferenciji za medije.

Policija nije objavila zašto je obitelj iz Illinoisa došla u posjet slapovima Niagare.

Savjetodavnu pomoć suicidalne i depresivne osobe mogu dobiti na više mjesta. U Republici Hrvatskoj postoji nekoliko brojeva telefona za psihološku pomoć:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida: 01 2376 335 (radi od 0 do 24 sata)

Plavi telefon: 01/4833888 (plavi-telefon@zg.t-com.hr)

Psihološki centar TESA: 01/4828888 (psiho.pomoc@tesa.hr)

index.hr