Ibrahimović dočekao da zaigra u ekipi zajedno sa svojim 25 godina mlađim sinom

Zanimljivosti

Legendarni švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović danas je prvi put zaigrao zajedno u ekipi sa svojim 16-godišnjim sinom Maximilianom.

Iako ima 41 godinu, Ibrahimović ne odustaje. Prije nekoliko dana oporavio se od teške povrede, koja ga je s terena udaljila skoro godinu dana, a sada je dočekao poseban moment u svom životu.

Na današnjoj trening-utakmici u centru Milanello Zlatan je zaigrao u istoj ekipi sa sinom Maximilianom, koji kuca na vrata seniorskog nogometa u Milanu. Član je istog kluba kao i svoj otac.

Ugledni Milanov novinar Peppe Di Stefano danas je saopćio za Sky kako je Zlatan Ibrahimović zaigrao u U-18 ekipi zajedno sa sinom Maximilianom u duelu protiv seniorske ekipe Milana.

Nisu navedeni bilo kakvi detalji o tome kako je završila utakmica te da li je neki od dvojice Ibrahimovića postigao gol. Rezultat u konačnici nije ni bio važan, već je zapanjujuće vidjeti da Zlatan igra sa svojim 25 godina mlađim sinom u ekipi te da nema namjeru odustati.

Inače, mlađi Ibrahimović, poput svog oca, nastupa na poziciji napadača. Još uvijek se nije odlučio za koju će reprezentaciju nastupati u budućnosti, naravno, ukoliko bude potencijal za toga.

krajina.ba