Fudbaler Bešiktaša posjetio spašenog dječaka (13) i poklonio mu dres: “Ti si heroj”

Svijet

Ti si heroj turskog naroda. Svi znaju koliko si jak, rekao je De Souza dječaku

Fudbaler Bešiktaša Josef de Souza posjetio je u ponedjeljak u bolnici 13-godišnjeg dječaka Ardu Džana Ovuna (Can), koji je spašen 128 sati nakon zemljotresa ispod ruševina u razorenom Hataju, javlja Anadolija.

Arda je nakon spašavanja ispod zgrade u Antakiji prebačen u gradsku bolnicu u Adani, gdje je danas imao iznenadnu posjetu.

Brazilac Josef de Souza odlučio je iznenaditi 13-godišnjaka, a koji je strastveni navijač “crno-bijelog” kluba iz Istanbula. Arda je bio vidno iznenađen, ali ipak s osmijehom na licu. Prava radost nastupila je u momentu kada mu je omiljeni fudbaler poklonio potpisan dres.

– Čestitam ti. Ti si pravi heroj. Ti si heroj turskog naroda. Svi znaju koliko si jak. Veliko mi je zadovoljstvo što ću se fotografisati s tobom. Želim ti brz oporavak – rekao je Josef de Souza u razgovoru s Ardom.

Arda je u razgovoru s novinarom Anadolije podijelio momente provedene ispod ruševina u Hataj. Kazao je kako je u urušenoj petospratnici živio sa majkom, ocem i troje braće.

– Bio sam zaglavljen, pokušao sam skloniti kamenje gdje je bila zaglavljena bratova glava. Mračno okruženje, nije se vidjelo ništa. Bilo je hladno, bio sam gladan i žedan.

Nisam znao da sam šest dana bio pod ruševinama. Mislio sam da sam bio tu dan-dva. Kada su me izvukli rekao sam: Život mi je spašen – kazao je Arda.

avaz