Dva meseca krio mrtvu majku u kući: Nisam je sahranio da ne bih dugovao ljudima

Zanimljivosti

Nakon što je telo Milke Dimitrijević (84) pronađeno u fazi raspadanja u kući u Jagodini, njen sin kaže: Čekao sam da mi supruga Grozda pošalje novac. Koristoljublje mi nije bilo motiv.

Majka je preminula 1. februara. Uveče smo zajedno večerali. Ujutru sam je nekoliko puta pozvao “majko, majko”, ali ona nije odgovarala. Kako je zaspala, tako je i ostala. Čekao sam da mi supruga Grozda, koja je švajcarska penzionerka, pošalje novac kako bih je sahranio. Pare nikako nisu stizale i nisam znao šta da radim. Od opštine ili Centra za socijalni rad nisam hteo da tražim novac za pogrebne troškove da nikome ništa ne bih dugovao.

Ovako za “Novosti” priča Dragan Dimitrijević (65) iz Glogovca kod Jagodine kome je u porodičnoj kući u Jagodini majka Milka (84) dva meseca ležala mrtva. Kako objašnjava, to nije radio iz koristoljublja, već zbog toga što nije imao novac da je sahrani.

Selo Glogovac kod Jagodine u kojem živi porodica Dimitrijević

– Boravimo u kuhinji, ali smo otvarali vrata da se greje i sobica u kojoj je ona bila. I otac Milan je gotov. Ima 83 godine, ne može više ni da hoda. Celog života se mučio, pravio ciglu… – plačući priča Milkin sin Dragan i dodaje da je njegovom sinu Nenadu najteže pala bakina smrt, jer ga je ona očuvala.

Od supruge Grozde Persić još uvek očekuje da stigne novac, ali, kako kaže, ona je na rehabilitaciji u nekoj banji nadomak Beograda, jer je operisala kičmu.

Nadam se i da će mi šurak Dragi Trailović, koji radi u Švajcarskoj, poslati novac – jeca Dragan.

Ova nekada imućna poljoprivredna porodica sada je na rubu egzistencije. Dragan ne može da ostvari ni penziju, koju je zaradio u “Pomoravki”, jer nema ni ličnu kartu. Trenutno, navodi, prikuplja dokumentaciju.

– Dragi nam je u prodavnici uplatio hleb za šest meseci unapred. Živeli smo od očeve i majčine poljoprivredne penzije od po 11.000 dinara. Struju su nam isključili pre dve i po godine. Supruga je uplatila dug, ali nikako da nas uključe. Ona je 1986. godine otišla u Švajcarsku, a ja nisam pošao, jer sam imao puno stoke… – priča nam Dragan.

On nije znao da nam kaže koliko bi čuvao mrtvu majku da neko od komšija nije prijavio da staricu ne viđa u dvorištu. Policija je u kući pronašla leš u fazi raspadanja. Obdukcija je pokazala da je Milka umrla prirodnom smrću, da nema nikakvih povreda i da ne postoji nikakva sumnja da je smrt nastupila nasilno.

PRVI SLUČAJ 2005. GODINE

Ovo je drugi slučaj u istom selu da neko čuva mrtvu ženu u kući. Prvi se dogodio 2005. godine kada je leš Radmile Vulić (78) njena snaha Dušanka čuvala tri meseca. I ona je policiji izjavila da nije imala para da je sahrani. Njeno raspadnuto telo policija je takođe pronašla u porodičnoj kući nakon anonimne prijave.

saznajemo.info