Turska zahvalna herojima iz Srbije: Mediji bruje o našim spasiocima koji su izvukli dve osobe iz ruševina

Svijet

Turski mediji posvetilu su veliku pažnju srpskim spasiocima

Podvig srpskih spasilaca koji su u ruševinama nakon razornog zemljotresa u Turskoj pronašli dve osobe naišli su na veliki odjek i pozitivne reakcije u turskoj javnosti.

Turski mediji izražavaju priznanje našim herojima, a građani zahvalnost.

Naši čitaoci javljaju kako se o našim spasiocima govori na turskoj televiziji.

“Evo malopre bilo na Turskoj nacionalnoj TV.. Svi zahvaljuju Srpskom timu za spasavanje… Ovo je čudo.. Posle toliko sati da je nadju i da prezivi.. Momci svaka čast.. Ponosan sam na vas.. Kao i svi u Srbiji…”, jedan je od komentara.

Srpski spasioci, koji već danima danonoćno pomažu u Turskoj, koju je u ponedeljak pogodio stravičan zemljotres uspeli su danas iz ruševina da izvuku i 17-godišnju devojku, koja je bila zatrpana više od 107 sati, potvrđeno je za Telegraf.rs.

Žena, koju su juče srpski spasioci locirali pomoću posebne opreme, nakon više od 100 sati izvučena je iz ruševina u Turskoj.

Žena se nalazila na dubini većoj od 15 metara.

Podsetimo, srpski spasoci već danima pomažu žrtvama razornog zemljotresa u Turskoj. Naši heroji danonoćno tragaju za preživelima u ruševinama, a žena koja je izvučena danas iz ruševina, pet dana nakon razornog zemljotresa, pronađena je zahvaljujući posebnoj opremi koju naši spasioci poseduju.

(Telegraf.rs)