Srpski spasioci pronašli ženu koja je 100 SATI BILA POD RUŠEVINAMA: Izvučena je i spasena: “Nastavljamo dalje sa akcijama!” (FOTO)

Svijet

Srpski spasioci locirali su u ruševinama ženu koja je više od 100 sati provela zatrpana!

Ženu su, kako saopštava MUP Srbije, juče locirali naši vatrogasci-spasioci uz pomoć specijalizovane opreme za elektronsku audio i video pretragu.

“Nakon više od 100 sati koliko je provela u ruševinama, lokalne spasilačke službe izvukle su i spasile”, saopšteno je iz MUP-a.

Specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije, nastavljaju sa akcijama spasavanja i potrage za preživelim na više lokacija u Odabasi, navode MUP Srbije.

Podsetimo, kako smo već pisali, pripadnici Specijalističkog tima Sektora za vanredne situacije (SVS) koji su angažovani u Turskoj, u gradu Odabasi, juče su locirali na nekoliko mesta osobe ispod ruševina.

Naši spasioci koristili su specijalnu opremu i tehniku i otkrili ljude ispod ruševina. Druge spasilačke ekipe su zadužene za izvlačenje ljudi.

Pripadnici SVS na terenu tesno sarađuju sa kolegama iz Italije, Kine i Turske. Ljudi i tela su locirani su na dubini od oko 20 metara ispod gomile tereta, šuta, betona.

Srpski spasilački tim, sa 45 pripadnika zajedno sa opremom za spasavanje iz ruševina i vatrogasnim vozilima, angažovan je na saniranju posledica i spasavanju preživelih u Odabasi. Takođe, Srbija je u područja ugrožena zemljotresom poslala navalno vatrogasno vozilo, četiri kombi i četiri terenska vozila.

blic.rs