Oglasio se vođa spasilačkog tima Srbije koji je poslat u Tursku: “Trenutno pretražujemo srušeni hotel u kojem je nestalo više osoba” (VIDEO)

Svijet

Srpski vatrogasci koji su pre tri dana otišli u Tursku kako bi pomogli u traganju i spasavanju preživelih u razornom zemljotresu, danas su zajedničkim snagama sa ekipom iz Italije i Kine nastavili akciju.

Srpski spasilački tim, sa 45 pripadnika zajedno sa opremom za spasavanje iz ruševina i vatrogasnim vozilima, angažovan je na saniranju posledica i spasavanju preživelih u Odbasi

– Trenutno se nalazim u naselju Odbasi, gde se radi pretraga hotela, u kome je prijavljen nestanak više osoba. Zajedno, u kordinaciji sa kineskim i italijanskim timovima, vršimo pretragu cele ove oblasti za nestalim osobama. Kao što vidite, cela oblast je pogođena, veliki broj porušenih objekata i pripadnici sektora za vanredne situacije pokušavaju da pomognu što većem broju napaćenog turskog naroda – rekao je Davor Vidić, vođa spasilačkog tima MUP Sektora za vanredne situacije.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, po nalogu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, uputio je dva Specijalistička tima za spasavanje iz ruševina, sa 27 pripadnika, službenim psom obučenim za pretragu terena i kompletnom opremom za probijanje, presecanje i elektronsku pretragu nestalih lica.

Uz savremenu opremu, tešku 4,5 tona, srpski vatrogasci – spasioci, obučeni i spremni da reaguju u svim situacijama, daće svoj maksimum da pomognu turskim kolegama i građanima Turske u potrazi i spasavanju preživelih.

blic.rs