Crnogorska svadba: Brak je trajao tri sata, obitelji zaratile radi srpske pjesme

Region

Vjenčanje u Nikšiću, koji je na glasu kao centar srpstva u Crnoj gori (za razliku od domoljubnog Cetinja)se zbog jedne pjesme pretvorilo u pravu dramu, a za sve je kriva nacionalna netrpeljivost koja vlada između Crnogoraca i Srba.

Iako je prije vjenčanja dogovoreno da na svadbi neće biti rodoljubivih pjesama, emocije su ipak uradile svoje, dogovor je prekršen, a sve je završilo na najgori mogući način. Dvije obitelji, mladenkina i mladoženjina, zaratile su zbog naručene pjesme “Srpkinja je mene majka rodila”! Svadbeno veselje je održano u Parohijskom domu Sveti Vasilije Ostroški, gdje je prema pisanju Novosti, ostala i netaknuta mladenačka torta.

Kako se navodi, dogovor je bio da veselje prođe bez “nacionalističkih” pjesama, ali je domaćinu svadbe, mladoženjinu ocu, prekipjelo kada je majka mladenke dva ili tri puta naručivala istu pjesmu. On je navodno upozorio prisutne da je “dosta tih pjesama, jer je ovo Crna Gora”! Nakon toga je nastalo komešanje rodbine i prijatelja, a revolt je kulminirao kada je brat mlade ustao, uzeo sestru za ruke i izveo je sa svadbe uz poruku – “hvala prijatelji”. Nešto kasnije, nesuđeni svekar, iščupao je muzičarima kablove iz utičnica, govoreći: “Vi ste za sve krivi!”

– Ja pjevam ono što mi se naruči – odgovorila je kratko pjevačica.

Međutim, po društvenim mrežama kola i druga verzija svadbenog fijaska, prema kojoj je mladoženja bio taj koji je prvi napustio svadbu pošto je nakon mladenkine majke još jedan gost naručio istu pjesmu, a kada se ni poslije sat vremena nije vratio, mlada je odlučila prekinuti svadbu, nakon čega je mladoženjin otad iščupao spomenute kablove.

“Blic” je tim povodom uspio stupiti u kontakt sa Parohijskim domom u Nikšiću, gdje im je neimenovani izvor potvrdio da je do spornog incidenta došlo, ali da zbog poštovanja prema obiteljima mladenaca, ne žele davati opširnije informacije i detalje sukoba.

Kako “Novosti” prenose, nesretna djevojka je navodno pobjegla do obližnje crkve Svetog Vasilija Ostroškog, gdje je sjela na stepenice i dugo oplakivala propalo vjenčanje kom se samo nekoliko sati prije radovala.

priznajemo.hr