OVO JE DEČAK POREKLOM IZ SRBIJE KOJI JE STRADAO U TURSKOJ Spasioci ga pronašli u majčinom naručju

Svijet

Dečak srpskog porekla Robin Pejković (8) stradao je u zemljotresu koji se pogodio Tursku.

Dečakovo telo nađeno je u ruševinama zgrade u kojoj je živeo, a spasioci su ga našli u naručju majke Seme, koja je povređena i zbrinuta u jednu od bolnica ovog lučkog grada.

Njegov otac poreklom je iz Kragujevca, a posao ga je odveo u Iskenderun, na obale Egejskog mora. Dobio je posao, kao mašinski inženjer, u jednoj evropskoj kompaniji. Tamo je ubrzo i upoznao svoju Semu, profesorku engleskog iz Iskenderuna. Kako se kompanija u kojoj je radio pomerala, tako je i njih kroz svet vodio put. Turska, pa Amerika.

U Americi se rodio i njihov Robin, u septembru 2014. godine. Kada je uveliko kotrljao svoje lopte, zakotrljao se i novi put zbog Igorovog posla. Nova adresa, Rusija, a posle izvesnog vremena vratili su se u Tursku, a potom je Igor otišao u Meksiko, dok je dečak sa majkom ostao u Turskoj, prenose Novosti.

Bili su u svom domu kada se snažno zatresao grad.

– Ne mogu ni da zamislim Senin i Igorov bol za detetom – kaže rođak Saša Joksimović.

– Ne mogu ni da zamsilim kako će im život trajati bez njihovog malog anđela. Stvarno je bio kao anđeo. Po svemu je bio takav. Bio je ukras u našim kućama, velika radost i Igorovoj majci Slobodanki i bratu Aleksi koji žive u Kragujevcu.

(Novosti) blic.rs