UDALA SE ZA BRATA ČIM JE NAPUNILA 18: Romska svadba kakvu u životu niste MOGLI DA ZAMISLITE, OVO JE TOTALNA LUDNICA

Svijet

Šantel je imala “najmanje sedam deveruša”, kako izveštavaju mediji, dok je mladoženja na događaj došao sa čak 73 kuma

Šantel Kijeli (18) udala se za svog rođaka Džima tokom “sezone venčanja” u svom rodnom gradu u Irskoj 2022. godine. Njihovo venčanje privuklo je mnogo pažnje i prikazano je u epizodi My Big Fat Gypsy Wedding, a u pitanju su pripadnici “lutajućeg naroda” odnosno Roma iz Irske, koji čak deset meseci godišnje provode putujući po svetu, a zatim se u decembru vraćaju kući za sezonu venčanja.

Venčanje Šantel i Džima bilo je posebno ne samo po tome što su brat i sestra – venčanje između rođaka je legalno u Ujedinjenom kraljevstvu i Irskoj – već i po tome što je na proslavu bio pozvan ceo grad! Mladina haljina bila je ukrašena sa 20.000 kristala, a delo je omiljene modne dizajnerke u zajednici “putujućeg naroda”.

Šantel je imala “najmanje sedam deveruša”, kako izveštavaju mediji, dok je mladoženja na događaj došao sa čak 73 kuma, a čitava proslava obeležena je i velikom Barbi tortom.

Dizajnerka koja je osmislila mladinu haljinu, Telma Madin, kaže da su “veoma fini ljudi”.

“Devojke su ovde u Ratkilu veoma ugledne. Mi volimo da kažemo dase irski ’putnici’ vraćaju 50 godina unazad, ali devojke iz ovog mesta idu 100 godina unazad. Oni su svi jedna porodica i mislim da je to razlog zašto je ovo mesto toliko bogato”, poručila je.

(Espreso/MONDO)