Ovo Je Beba Spasena Iz Ruševina U Siriji: Pupčana Vrpca Bebe I Dalje Je Bila Vezana Za Majku Kada Su Pronađene

Svijet

Pupčana vrpca novorođene devojčice i dalje je bila vezana za majku u trenutku kada je pronađen a, rekao je bebin rođak Halil al-Suvadi, javlja Si-En-En.

– Čuli smo glas dok smo kopali. Očistili smo prašinu i pronašli bebu sa pupčanom vrpcom koju smo presekli i moj rođak ju je odveo u bolnicu – dodao je.

Prema njegovim rečima, beba je jedina preživela od svoje uže porodice. Živeli su u petoospratnoj zgradi koja je sravnjena sa zemljotresom, naveo je Suvadi, dodajući da je majka devojčice verovatno umrla nakon porođaja.

Devojčica je prebačena u inkubator u dečijoj bolnici u sirijskom gradu Afrin.

Pedijatar Hani Maruf rekla je da je beba dovezena u bolnicu sa modricama, ranama i hipotermijom, ali da je njeno stanje sada stabilno.

Video spasavanja koji kruži društvenim mrežama prikazuje trenutke nakon što je beba izvađena iz ruševina, dok je muškarac podiže, dok joj pupčana vrpca još visi, i juri dok mu drugi muškarac baca ćebe da je umota.

Telesna temperatura bebe je pala na 35 stepeni Celzijusa i imala je modrice, uključujući i veliku na leđima, ali je ona u stabilnom stanju, rekao je Hani Maruf, lekar koji leči bebu.

Mora da je bila pri svesti tokom porođaja, ali je ubrzo preminula, dodao je Maruf.

On je procenio da je beba rođena nekoliko sati pre nego što je pronađena, s obzirom na to koliko joj je temperatura pala. Da je devojčica rođena neposredno pre zemljotresa, ne bi preživela toliko sati na hladnoći, rekao je on.

– Da je devojčica ostavljena još sat vremena, umrla bi – rekao je on.

glasregije.com