“Goniću dok sam živ majmuna koji je pijan vozio bez ruku troje tuđe dece”: Otac neutešan posle Jovanine pogibije

Region

U kolima vozača u kojima je poginula Jovana pronađena flaša viskija

Nakon pogibije Jovane J. (18) iz Velike Grabovnice, koja je stradala kao saputnik u bmw-u kojim je upravljao Predrag N. 823) iz susednog sela, u njenoj kući ostala je samo tuga i jecaji neutešnih roditelja za svojom mezimicom.

Njen otac, Srđan J. profesionalni vojnik u Vojsci Srbije, slomljen je od bola, ali i besa.

– Moj život nema smisla od pre tri dana kad sam izgubio ćerku, a do kraja života ću goniti krivca dok ne bude pravedno osuđen. Maštali smo o svetloj budućnosti, a šta sada?! Jovana je 23. decembra proslavila punoletstvo. Moje divno dete, koje danas sahranjujemo na 40. rođendan moje žene, njene majke. Bili smo naručili tortu… Mali brat ne može da shvati da više nema sestru, a zbog čega sve? Zbog majmuna koji je pijan vozio bez ruku troje tuđe dece. Uzeli smo iz njegovih prokletih kola flašu od viskija kao dokaz da je vozač pio i u automobilu – kroz suze kazuje unesrećeni otac.

Jovana je poginula 5. februara na starom grdeličkom putu kada je Predrag N. pod dejstvom alkhola, bahateći se za volanom, izgubio kontrolu i sleteo s puta. Nesrećna devojka stradala je na licu mesta, a još dvoje saputnika, kao i vozač, zadobili su teške telesne povrede.

Ona je te noći bila u Leskovcu na proslavi jednog punoletstva. Htela je kući da se vrati taksijem, ali je na Predragovo insistiranje sela u njegov auto i otišla u smrt.

Neposredno pre nego će stradati, najboljoj drugarici poslala je poruku.”Ovaj vozi bez ruku, nešto će se dogoditi”.

Sahranjena je juče, a na večni počinak ispratilo je stotine rođaka, prijatelja i školskih drugara.

Prema navodima meštana, od Jovane su došli da se oproste i roditelji dvojice povređenih momka.

Selo je utihlo od bola, a paklenu tišinu povremeno prekida očajnički krik bake dok doziva svoju “lepu, milu i dragu Joku”.

Blic