Dragan je 10 godina živeo bez struje, a zahvaljujući poznatom novinaru život mu se preokrenuo: Skupoceni sako pokrenuo lavinu

Region

Da dobre i humane ideje kao rezultat uvek imaju osmeh na licu i obostranu sreću potvrđuje najnoviji primer iz suvoborskog sela Pranjani. Dragan Bralović je zbog neplaćenog duga bez struje živeo skoro deset godina, a onda je susret sa starim školskim drugom promenio njegov život na bolje.

Naime, Gvozden Nikolić slučajno je sreo Dragana i video da živi vrlo teško, a onda je odlučio da mu pomogne. Na svoj fejsbuk profil stavio je skupoceni sako koji je dobio na poklon na prodaju i tako pokrenuo ljude da pomognu.

Epilog je bio uključena struja i bolji uslovi za Dragana.

„Nisam verovao da će u mojoj kući ikada više zasijati sijalica. Dug za struju se gomilao i nisam bio u mogućnosti to da isplatim. Nemam reči da zahvalim dobrim ljudima koji su mi pomogli“, ispričao je za RINU Dragan.

Pozitivna lavina koju je pokrenuo nudeći svoj sako na prodaju iznenadila je i samog Gvozdena, koji, kako kaže, neće stati ovde. Za sat vremena već je imao dovoljno novca da uplati skoro ceo iznos duga. Međutim zafalilo je za ormar i strujomer ali i to je uz pomoć dobrih ljudi odmah rešio.

„Taj sako nisam ni znao da vredi oko 400 evra. Doneo mi ga je na poklon jedan imućniji čovek kom sam nešto pomogao kad mu je trebalo. Ja inače ne nosim skupocene stvari i rešio sam da probam da nađem kupca, a novac uplatim „školslkom“ za struju. Međutim nisam očekivao da ću tako lako doći do kupca. Dragan je to zaslužio, uvek je bio dobar čovek koji nikom na senku nije stao. Sećam se da sam dolazio na slavu kod njega bio sam šesti razred ali godinama ga nisam video“, ispričao je Gvozden Nikolić.

Poznati novinar dodaje da će se potruditi da se za sledeći Aranđelovdan ponovo okupe, a da ih Dragan dočeka u drugačijim uslovima.

„Videću da mu malo zanovim nameštaja, baš mu je sve potrebno, neki regal, ugaona. Videćemo, neću ga ostaviti na cedilu, možemo toliko sigurno. Moj drug ne sme da bude beskućnik dok imam ja imaće i on“, poručio je Nikolić.

Izvor: espreso.co.rs