Par nije znao da i bebi treba karta za avion. Nisu se uzbudili, ostavili su bebu i krenuli prema avionu

Zanimljivosti

Par je ostavio bebu i potrčao prema mjestu za sigurnosnu provjeru u pokušaju da dođe do izlaza za ukrcaj na let

Jedan je par je ostavio svoju bebu na šalteru za ‘check-in‘ u zračnoj luci u Tel Avivu u Izraelu, nakon što je na prijavu došao bez karte za dijete. Par, čiji identitet nije objavljen, u utorak se s djetetom prijavljivao na let Ryanaira s međunarodne zračne luke Ben Gurion za belgijsku prijestolnicu Bruxelles.

No, ispostavilo se da beba nije imala kartu, a par je krenuo na let jednostavno ostavivši dijete na šalteru za ‘check-in‘. Slučaj je proslijeđen policiji, izjavila je glasnogovornica Ryanaira za CNN putem e-maila.

“Ti putnici, koji su putovali iz Tel Aviva u Bruxelles (31. siječnja), stigli su na prijavu bez rezervacije za svoje dijete. Zatim su nastavili dalje prema osiguranju, ostavivši dijete na šalteru za check-in… Djelatnik za šalteru u zračnoj luci Ben Gurion kontaktirao je osiguranje zračne luke, koje je zadržalo ove putnike, a to je sada stvar lokalne policije”, navela je glasnogovornica.

Na internetskoj stranici Ryanaira stoji da “dojenčad može biti uključena pri rezervaciji leta tijekom postupka online rezervacije”. Kada planirate putovati s djetetom, na stranici iskoči poruka u kojoj se navodi kako postoji naknada od 27 dolara, ili ekvivalent u lokalnoj valuti, za svaki jednosmjerni let bebe koja sjedi u krilu odrasle osobe. Sjedalo se plaća po posebnom aranžmanu, ako odrasla osoba želi da beba putuje u autosjedalici”.

I uprava izraelske zračne luke za CNN je potvrdila incident. “Par i dijete s belgijskim putovnicama stigli su na let na Terminal 1 bez karte za bebu. Par je također kasnio na let, nakon što je check-in završen. Par je ostavio dječje sjedalo s bebom i potrčao prema mjestu za sigurnosnu provjeru na Terminalu 1 u pokušaju da dođe do izlaza za ukrcaj na let”.

Glasnogovornik izraelske policije rekao je CNN-u u telefonskom razgovoru kako se činilo da je stvar riješena do trenutka kada je policija stigla na lice mjesta. “Beba je bila s roditeljima i nema dalje istrage”, rekao je on.

jutarnji.hr