Šest godina od saobraćajne nesreće: Tijelo Amara Kozlića nikada nije pronađeno

Region

Porodica nikada nije izgubila nadu da će njihov Amar biti pronađen, svakog dana očekuju poziv, vijest, informaciju

Prolazi i šesta godina od nezapamćene tragedije koja se dogodila u Lašvi kod Zenice, kada je mladić Amar Kozlić, upravljajući očevim “Audijem”, doživio saobraćajnu nesreću u kojoj su stradali njegovi prijatelji Husein Delić i Almen Begović.

Podsjetimo, nakon večernjeg provoda, mladići su se iz Viteza vraćali kući za Zenicu, kada je “Audi” završio u rijeci Lašvi.

Tijelo nikada nije pronađeno
Tijela njegovih prijatelja su pronađena u automobilu, dok tijelo Amara, za kojeg se pretpostavlja da je, također, završilo u rijeci, nikada nije pronađeno.

Iako se u noći sa 4. na 5. februar navršava pet godina od ove nezapamćene tragedije, porodica još nikada nije izgubila nadu da će njihov Amar biti pronađen. Svakog dana očekuju poziv, vijest, informaciju.

Jedini spokoj
Iako su se u proteklom periodu pojavljivale brojne informacije, pa i ona da je Amar viđen te da je otet, nažalost, iako je svaka od njih temeljno provjerena, mladom Kozliću iz mjesta Nemila kod Zenice ni traga.

Njegovi roditelji i dalje se nadaju da će se njegovo tijelo pronaći jednoga dana, kako bi mu, kako je to otac Alija u više navrata govorio, dostojanstveno klanjali dženazu i znali gdje je.

To bi za porodicu Kozlić bio jedini spokoj, međutim, godine prolaze a od njihovog Amara ni traga.

avaz