OSIGURAJTE SE ZAŠTITNIM VIJCIMA I ALARMOM Škoda Octavia RS u Rijeci završila na ciglama, opomena za sve!

Region

Na Facebook stranici Prometne zgode i nezgode jutros je objavljena slika iz Rijeke, ovo je trend koji je već dugo aktualan…

Lopovi nikad ne spavaju, očito je i iz današnjeg primjera objave koja stiže iz Rijeke. Posebice su ugroženi automobili sa skupocjenim tvorničkim naplacima, od 17 cola naviše. Nova Škoda Octavia RS ostala je na klocnama, točnije ciglama. Lopovi su u akciji skinuli sva četiri kotača i automobil ostavili na ciglama!

Kako je riječ o gotovo novom automobilu i atraktivnoj verziji Škoda Octavia RS, s 18-colnim aluminijskim naplacima i gumama 225/45 R18 te da na cigle nisu postavili zaštitne podmetače (drvo, obloga od plastike ili gume), pa je došlo do oštećenja na pragovima/podnici, ukupna je šteta veća od 2500 eura.

Ovakvim prizorom skrećemo pozornost kako bi bilo preporučljivo ugraditi sigurnosne vijke naplatke, koji bi otežali posao kriminalcima i možda ih demotivirali na krađu, odnosno usmjerili na traženje lakšeg, nezaštićenog “plijena”. Pomogao bi i alarmni uređaj, koji bi se aktivirao pomicanjem automobila pri dizanju automobila, radi skidanja kotača te potom spuštanju na cigle.

Sigurnosni vijci i alarm, u kombinaciji, osiguravaju visoku razinu zaštite. Kako se taj kriminalni “posao” radi, pogledajte na sljedećem videu:

autoportal,hr