Bog nikad ne iznevjeri: Evo što je svrha čekanja na Njegov blagoslov

Zanimljivosti

Dok čekamo Njegov blagoslov, Bog pokušava razviti u nama strpljivost, postojanost vjere, snagu karaktera. Ako budemo ustrajno molili za našu potrebu, On će odgovoriti u svoje vrijeme.

Jeste li ikada razmišljali o kašnjenju blagoslova? Ne drhitite pod ovom izjavom. Ne povlačite se, jer vas želim uvjeriti da postoji jasan blagoslov u kašnjenju. Kako smo nestrpljivi, a ipak štujemo Boga beskonačne strpljivosti. On je dugo čekao na neke od nas da se spustimo na koljena, pa i dok smo bili grešnici davao nam je blagoslov sunca i kiše.

Strpljivost je vrlina, ali na kraju krajeva, nije to samo strpljivost koju Gospodin pokušava razviti u nama. I postojanost vjere. I snagu karaktera. I nepopustljivu duhovnu snagu kršćanina. I onu kvalitetu u životu kršćanina zbog koje se Bog smiješi, a đavao drhti. Ponekad nas na našem putu do planine Bog vodi kroz dolinu. Ponekad nas na našem putu tišine vodi kroz oluju. Ali i onda možemo pjevati.

Stari Noa dugo je čekao prije nego su se izvori u dubini otvorili i mračno nebo zaplakalo. Ali sve vrijeme vjerovao je Riječi Gospodnjoj. Osamljen put gore u planinu vjerojatno se starom Abrahamu i njegovom mladom sinu Izaku činio beskrajan; sa svakim korakom puta, pouzdanje u Boga borilo se s razumom ovoga starog čovjeka. Međutim, Riječ Gospodnja zadobila je pobjedu i Bog mu je dao diplomu vjere koja tisućama godina visi u galerijama heroja. Ilija je to osjećao dok je čekao kroz duge godine suše i oskudice, ali opravdanje vječne Riječi konačno je došlo

Da, pretpostavljam kad bismo mogli imati zbor sastavljen od svih patrijarha, proroka i mudraca Staroga zavjeta, zajedno s apostolima, propovjednicima, učiteljima i svetima Novoga zavjeta, ne bi bilo problema navesti ih da se dignu i s podignutim rukama zapjevaju: “Isus nikada ne iznevjeri!”

On nikada ne iznevjeri. On nikada neće iznevjeriti. On ne može iznevjeriti niti će vas iznevjeriti. Ako Bog predusreće molbu te šalje odgovor prije nego je vaša molitva gotova; ako se iz vašega srca podiže divna vjera prije njegove nazočnosti, tada ga slavite. Ali ako se i dižete s koljena te idete za svojim poslom s molitvom još uvijek neodgovorenom, nastavite ga slaviti, jer ona će jednoga lijepog dana biti odgovorena.

novizivot.net