Ponovljeno suđenje Zavadlavu: Trostruki ubojica danas je opet na sudu zbog svojih zločina

Region

Zavadlav će se ponovno izjasniti o optužbama za teško ubojstvo trojice poznanika iz bezobzirne osvete. Nepravomoćno je osuđen na 40 godina zatvora, no sud je presudu ukinuo i naložio novo suđenje

Krvavi pohod i stravičan zločin u “Varoškom masakru”, tog 11. siječnja 2020. godine u Splitu, šokirao je Hrvatsku. Tri života prekinuta su rafalima iz automatske puške, a broj žrtava samo pukom slučajnošću nije veći.

Za ubojstva Marina Bobana (24), Jurice Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25) na Županijskom sudu u Splitu nepravomoćno je bio osuđen Filip Zavadlav (27) na 40 godina zatvora, no Visoki kazneni sud (VKS) ukinuo je presudu u tom dijelu i naložio novo suđenje, koje će se održati danas.

Zavadlavu je punomoć otkazao jedan, a još trojica odvjetnika zatražilo je od suda da ih razriješi zastupanja po službenoj dužnosti. Novi branitelj po službenoj dužnosti kojega je imenovao sud, splitski je odvjetnik Tadiša Milošević.

Zavadlav će se tako još jednom izjasniti o optužbama za teško ubojstvo trojice poznanika iz bezobzirne osvete.

Podsjetimo, visoki kazneni sud u Splitu potvrdio je dio presude kojom je Zavadlav osuđen na dvije godine zatvora zbog dovođenja u opasnost života i imovine te jednu godinu zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja, za što je dobio jedinstvenu kaznu zatvora od dvije godine i šest mjeseci.

24sata.hr