EMIR I MUHAMED UŠLI NA TIOIL PUMPU I REKLI ‘OVO JE PLJAČKA’: OD RADNIKA SU UZELI 10.000 KM

Region

Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona podiglo je optužnicu protiv Emira Kovačevića i Muhameda Hodžića zbog izvršenog krivičnog djela razbojništva.

Njima se stavlja na teret da su 16. oktobra prošle godine oko 01:20 sati opljačkali benzinsku pumpu Tioil u Donjem Vakufu.

Prema optužnici, njih dvojica su maskirani ušli kroz otključana vrata u benzinsku pumpu u kojoj su zatekli radnika A. Š

Emir Kovačević se radniku tada obratio riječima povišenim tonom „ovo je pljačka“, te mu prišao i upotrebom fizičke snage rukama snažno ga odgurnuo od stola, a zatim ga na silu uveo u prostoriju ureda i odmah ga snažno uhvatio za ruku i zavrnuo je iza njegovih leđa, a zatim ga tijelom pritisnuo uza zid i tako ga držao.

Za to vrijeme, Muhamed Hodžić je prišao kasi u kojoj se nalazio novac od dnevnih pazara kojeg je stavio u džep i kako je prethodno od Emira Kovačević koji je ranije radio na toj benzinskoj pumpi saznao na kojem mjestu se nalazi novac od dnevnih pazara, ušao je u prostoriju skladišta gdje je pronašao dvije manje kartonske kutije u kojima se nalazio novac od pazara koje je uzeo i krenuo prema izlaznim vratima.

Potom je Emir, kada je vidio da Muhamed napušta prostor benzinske pumpe, pustio radnika A.Š., te su zajedno napustili lice mjesta.

Tada su sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 9.460,11 KM, a za taj iznos oštetili vlasnika benzinske pumpe, te time počinili krivično djelo razbojništva.

hayat.ba