Očuh pretukao bebu, polomio joj ruke i noge? Ostao sam sa dječakom, majka ga zatekla s krvavim podlivima…

Region

Rašid B. iz Beograda uhapšen je zbog sumnje da je 4. novembra u kući na Karaburmi pretukao sina svoje vanbračne supruge koji još nema ni godinu dana!

Kako Kurir saznaje, bebi, koja je sa teškim povredama zbrinuta u bolnici, polomljene su obe ruke i noge! Izvor otkriva da istražitelji sumnjaju da je beba bila žrtva nasilja i prije brutalnog prebijanja koje se dogodilo prethodne nedjelje.

– U Univerzitetsku dječiju kliniku u Tiršovoj 5. novembra doveden je u pratnji majke i očuha dječak koji nema još ni godinu dana. Poslije pregleda, ljekari su mu konstatovali prelom nadlaktice, obje ramene kosti, lijeve butne kosti i obje potkoljenice. Odmah su pozvali policiju, jer je beba imala teške tjelesne povrede – otkriva izvor Kurira.

Kako navodi, po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, policija je privela očuha dečaka i protiv njega podnijela krivičnu prijavu.

– Sumnja se da je u četvrtak Rašid B. ostao neko vrijeme sam u kući sa dječakom i da ga je, iz za sada nepoznatih razloga, pretukao do te mjere da je imao prelome obje ruke i noge, kao i druge brojne povrede po tijelu, za koje se vjeruje da su nastale ranije – otkriva izvor Kurira.

Prema njegovim rečima, jezivo nasilje nad djetetom najvjerovatnije se dogodilo prethodno veče, kada je majka dječaka otišla na kratko kod rođaka i ostavila ga nasamo sa očuhom. Kada se vratila kući kobne večeri, navodno je zatekla dijete koje je imalo krv na usnama i odjeći i podlive po licu. Međutim, te večeri dijete nisu odveli kod ljekara, već tek sutradan.

– Šta se dešavalo u četiri zida, biće utvrđeno istragom. Na saslušanju u tužilaštvu, Rašid B. je negirao izvršenje krivičnog djela nasilje u porodici, tvrdeći da on dijete nije tukao, odnosno da ga nije ni pipnuo i da ne zna odakle dječaku prijelomi ruku i nogu – otkriva izvor Kurira i dodaje da mu je poslije saslušanja na prijedlog tužilaštva određen pritvor do 30 dana!

saznajemo.info