Bešlagić se emotivno oprostio od Petrovića: Pričao si mi koliko te “cijene”

Region

Vijest o preranoj smrti legendarnog bosanskohercegovačkog glumca Saše Petrovića u petak je potresla ne samo domaću, nego i regionalnu javnost. Nizom emotivnih poruka i uspomena od Petrovića se opraštaju njegove kolege. Među njima je i glumac Enis Bešlagić, koji je istaknuo i teške crtice iz života preminulog prijatelja.

“Skoro smo se sreli i pričao si mi koliko te “cijene” ovdje… Odmori od nekih lažnih kolega, prijatelja i dušebrižnih producenata, koji su umanjivali tvoju vrijednost i na kapaljku ti davali mizerne honorare, jer oni “znaju” koliko tebi treba i koliko ti zaslužuješ, a bio si glumčina! Putuj dušo i tvojoj porodici mir želim”, napisao je Bešlagić na zvaničnom Facebook nalogu.

Bešlagić se ovakvim riječima pridružio cijeloj plejadi sarajevskih i regionalnih glumaca koji veličanstvenim riječima opisuju djelo svoga kolege.

Tako je Branko Đurić Đuro napisao da ih je napustio “najbolji glumac njihove generacije koji je bio prvi u svemu”, a Emir Hadžihafizbegović da će ga za Petrovića vezati neobjašnjivo prijateljstvo.

Publika će Sašu Petrovića pamtiti po brojnim ulogama u filmovima i tv dramama kao što su “Ničija zemlja“, “Ovo malo duše“, “Hajde da se volimo“, “Kuduz“, “Gori vatra“, “Ljeto u Zlatnoj dolini“ i “Nafaka“, veoma popularnoj seriji ”Lud, zbunjen, normalan”. Poznat je i po ulozi u kultnoj sarajevskoj predstavi “Audicija“. O tome kako se spremao za ulogu čuvenog Meme Gelje,

n1info.ba