Tajkun troši milijune kako bi se pomladio: ‘Želim opet imati 18, pomlađujem sve organe’

Zanimljivosti

Bryan Johnson je postao besramno bogat nakon što je u 30-im godinama života osnovao Braintree Payment Solutions, iznimno uspješnu tvrtku koju je 2013. prodao eBayu za vrtoglavih 800 milijuna dolara

Tajkun Bryan Johnson (45) troši oko 2 milijuna dolara godišnje kako bi se pomladio i ponovno izgledao kao 18-godišnjak. Plaća tim od preko 30 liječnika i medicinskih stručnjaka koji bi mu trebali pomoći da ‘preokrene proces starenja’

Redovito ga nadziru i testiraju gotovo svaki njegov organ. Između ostalog, tu su i pretrage krvi, MRI, ultrazvuk i kolonoskopija. Do sad je napravio 33.537 slika svojih crijeva. Prati sve, od težine kostiju do broja noćnih erekcija. Cijeli proces pažljivo se dokumentira.

Johnson se budi u 5 ujutro, uzima dvadesetak dodataka prehrani dnevno i jede strogu vegansku hranu koja uključuje raznovrsno povrće, bobičasto voće i orašaste plodove. Vježba sat vremena po 25 ciljanih vrsti vježbi. Na kožu nanosi sedam vrsti krema.

Kaže da dnevno unosi točno 1977 kalorija, osiguravajući tako da mu razina tjelesne masti ostane između 5 i 6 posto. Također, dva sata prije spavanja nosi posebne naočale koje blokiraju plavu svjetlost, a u krevet ide svaki dan u isto vrijeme.

Moj svjesni um nikad se ne pita što želim jesti, pita se moje tijelo – rekao je pa pojasnio redovita testiranja organa koja mu rade.

– Ova mjerenja pitaju moju jetru i moje srce i moju DNK metilaciju što im je potrebno za biološki napredak. Nema nagađanja, nagađanje ne dolazi u obzir – pojasnio je.

On i njegovi liječnici tvrde da je u dvije godine smanjio svoju ukupnu biološku dob za više od pet godina te sada ima srce 37-godišnjaka, kožu 28-godišnjaka, a kapacitet pluća i kondiciju kao 18-godišnjak.

Njegov medicinski tim predvodi Oliver Zolman, 29-godišnji liječnik koji istražuje terapije starenja u Cambridgeu.

Prodao je tvrtku za 800 milijuna dolara
Johnson je postao besramno bogat nakon što je u 30-im godinama života osnovao Braintree Payment Solutions, iznimno uspješnu tvrtku koju je 2013. prodao eBayu za vrtoglavih 800 milijuna dolara.

Ali, stil života koji je nekoć vodio kako bi izgradio tu tvrtku rezultirao je time da nije bio sretan, postao je depresivan i suicidalan. Oporavio se nakon što je krenuo na putovanje kojemu je jedan od ciljeva i bolje razumijevanje funkcioniranja vlastitog tijela.

Projekt ‘reinženjeringa vlastitog tijela’ nazvao je Project Blueprint, a njegova svakodnevica izgleda kao posao s punim radnim vremenom. Između ostalog, režim uključuje elektromagnetnu stimulaciju mišića koji se nalaze na teško dostupnim mjestima, kao na dnu zdjelice. Takvom stimulacijom želi im povećati tonus.

Johnson kaže da mu je cilj osigurati da njegov mozak, jetra, bubrezi, zubi, koža, kosa, penis i rektum funkcioniraju kao kad je imao 18 godina.

– The Blueprint ima takvu vrstu potencijala, ponovnog osmišljavanja našeg odnosa sa zdravljem i vremenom, i stvarno bismo mogli biti na pragu nečeg dramatično drugačijeg i boljeg – rekao je, a njegov glavni liječnik se nadovezao:

– Ne postoji osoba na svijetu koja ima 45 godina kronološki, ali 35 u svakom organu – kazao je dr. Oliver Zolman, a prenosi Daily Mail.

Johnson i Zolman zajedno čitaju najnoviju znanstvenu literaturu i koriste Johnsona kao pokusnog kunića za testiranje ‘obećavajućih vrhunskih tretmana’. Vrijeme će pokazati koliko su uspjeli u tome.

24sata.hr