Kladuščanka Sajra Kajtezović u Čikagu: ,,Žena koja je ostvarila američki san bez stresa“

Zanimljivosti

Zahvaljujući tome što je imala priliku da radi sa stomatolozima i u biljnoj medicini, shvatila je da život sa stresom ne može biti toliko lep, ma koliki mesečni prihodi bili. Odlučila je da počne da ulepšava žene i da radi ono u čemu uživa i što je ispunjava, a da joj to pritom ne bude opterećujuće. Kaže da su naše žene svuda u svetu najlepše i da najviše vode računa o sebi, pa tako i u Americi.

Sajra Kajtezović odiše plemenitim vrednostima. Raduje je kada zna da je nekoga usrećila i da je nekome pomogla, ne samo svojim kozmetičkim tretmanom, nego i savetom ili preporukom u vezi lepote i zdravlja. Za sada nema želju da otvori svoj salon, što ne znači da neće nekada u budućnosti. Sama je direktor svog vremena i organizuje ga baš onako kako želi, a to joj je dovoljno da živi svoj američki san. Pored ulepšavanja ljudi uživa i u kuvanju, šopingu, muzici, plesu, putovanjima, šivenju i u svemu onome što je dodatno usrećuje.

Rođena je u Velikoj Kladuši u Bosni i Hercegovini, a do četrnaeste godine je živela u Pećigradu i nažalost preživela deo civilnog rata. U Ameriku se doselila 1998. godine, gde je prve tri godine provela u gradu Voterlu. U Čikago je prvobitno došla na studije gde je završila ,,Business menagement“ a onda je odlučila da tu i ostane. Njen najveći životni uspeh, sreća i smisao života je njen sin koji sada ima šesnaest godina.

Poštovana Sajra, da li biste mogli da nam se predstavite?

Naravno, Sajra Kajtezović, umijetnica trajne šminke i ugradnje vještačkih trepavica i kose.

Kao neko ko ulepšava žene i vodi računa o njihovoj lepoti, tačnije njihovom izgledu obrva, koliko uživate u tome i koliko Vas taj posao ispunjava?

Bila mi je životna želja da uljepšavam sebe, a i žene. Svoj životni san sam ostvarila i mnogo volim svoj posao.

Koje tretmane obrva radite?

Japansko iscrtavanje obrva, puder tehnika i kombinacija.

Po Vašem mišljenju, kojim tretmanom se dostiže najprirodniji izgled obrva?

Hair strokes ili iscrtavanje dlačica kako bi izgledalo prirodno.

Postoji li neka formula za brži rast obrva?

Postoje razni serumi koji se koriste, ali većini rast traje samo dok se koriste. Čim se prestane sa upotrebom, kao da ih niste ni koristili.

Da li se desi nekada da klijent nije zadovoljan krajnjim ishodom i izgledom obrva? Kako to prevazilazite?

Imala sam možda dva klijenta u ovih osam godina kako radim, koji nisu bili upoznati sa procesom, pa su posle tretmana paničili da je mnogo tamno i pravili dramu, ali kad se sve oporavilo nije bilo problema. Prevazilazim tako što sam tu za sve svoje klijente, da im objasnim proceduru i da stojim iza svog rada, s tim da ću i da popravim ako je potrebno dok ne stignemo do savršenstva koji klijenti očekuju.

Da li radite još neke tretmane?

Pored obrva radim svu trajnu šminku, to jest eyeliner i usne, a takođe i nadogradnju trepavica i kose.

Koliko žene u Čikagu vode računa o svom izgledu?

Sad ću malo da vas nasmijem, ali zavisi koliko su se dobro udale. Šalim se, naše žene se prepoznaju po cijelom svijetu jer zaista drže do sebe i svog izgleda.

I za kraj ovog intervjua, kako klijenti u Čikagu mogu doći do Vas?

Možete naći sve informacije na sajtu ili putem telefona: 630-456-5376 ili preko salona: Radiant, Royalty crown, Vamp Studio, New style hair salon, The One Spa.

Dragoj Sajri želimo da i dalje živi svoj san i da joj kao i do sada polazi za rukom da bude gospodar svog vremena sa poslom u kojem uživa. Svako ko bude želeo može joj se obratiti za neki savet ili tretman, ona će se svakome rado odazvati i pomoći.

cazin.net