Pijani mladić je usmrtio svoju djevojku u njenom BMW-u. Plakao je na ispitivanju

Region

JUTROS je u Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu ispitan Jakov V., 25-godišnjak koji je u noći s četvrtka na petak izazvao tešku prometnu nesreću u Zagrebu u kojoj je poginula njegova 26-godišnja djevojka Mihaela H.

Do nesreće je došlo oko 20:30 u Dubravi kad je BMW uslijed prebrze vožnje zapadnim kolnikom Mandlove ulice u smjeru juga, gdje je brzina ograničena na 50 km/h, prilikom kočenja izgubio kontrolu nad autom, prešao u desnu prometnu traku, naletio na rubni kamen pa sletio na travnjak. BMW se nastavio nekontrolirano kretati sve dok nije naletio na rasvjetni stup nakon čega je odbačen dalje.

Mihaela na mjestu poginula u svom BMW-u, bila je majka malog djeteta. Dečko koji je skrivio nesreću bio je pijan, vozio je prebrzo
Mihaela je na mjestu poginula. Bila je majka trogodišnje djevojčice.

Poginula je u svom BMW-u 1 bordo boje koji je te noći vozio Jakov. Policija je utvrdila da je u trenutku nesreće bio pijan. Izmjereno mu je 1.11 g/kg u organizmu.

On u nesreći nije ozbiljnije ozlijeđen. Prvo je odveden u policijsku jedinicu za zadržavanje i prepratu do otrježnjenja, a potom je odveden u pritvor.

BMW je, kako se može vidjeti na fotografiji snimljenoj nakon nesreće koju je Index objavio, potpuno skršen, posebno suvozačka strana na kojoj je sjedila Mihaela. Navodno su u trenutku nesreće bili na putu u McDonald’s.

Kako je javio Jutarnji, na ispitivanju u Općinskom državnom odvjetništvu je plakao. O njegovoj daljnjoj sudbini odlučit će sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu s obzirom na to da tužitelji za njega predlažu jednomjesečni istražni zatvor.

Policija je s 25-godišnjakom već ranije imala posla. U lipnju 2019. su ga zaustavili u kontroli prometa u Zagreba. Htjeli su ga testirati na droge, no on je to odbio. Obavio je alkotest koji je pokazao 0.67 promila, a kod sebe nije imao ni vozačku. Bio je i prijavljen za posjedovanje opojnog sredstva.

index.hr