Tinejdžer (16) spasio troje djece od otmice, htjeli su ih prodati u roblje

Zanimljivosti

Hrabri 16-godišnji tinejdžer je spasio troje djece koje su otmičari htjeli prodati u roblje. Troy Bower, otac 16-godišnjeg heroja, ispričao je važan događaj u životu svog sina, ne za svoju ili sinovu slavu, nego da pošalje svima poruku – ljubav uvijek pobjeđuje.

Napisao je:

„Ja: Halo?

Supruga: Je li te Cannan nazvao?

Ja: Ne, je li dobro?

Supruga: Navodno je on heroj i budala. Nazvao me je da mi kaže da je oborio muškarca koji je pokušao nauditi nekoj djeci na benzinskoj u Dona Ani. Prekinuli smo, a sada ga ne mogu dobiti.

Ja: Molim? Idem ga pronaći.

Počeo sam zvati svog 16-godišnjeg sina koji je bio na proljetnom raspustu. Nakon što se nije javio ja sam vozio 4 minute od svoje kuće do benzinske postaje. Vrata su bila zaključana – nitko nije mogao unutra. Bojao sam se za sinovu sigurnost, nisam znao gdje je ni u kakvom je stanju. Bio sam paranoičan te sam ga panično pokušavao pronaći. Nazvao sam benzinsku dok sam se vozio gradom tražeći njegov auto. Nisam ga mogao pronaći. On nije odgovarao na mobitel. Je li u bolnici? Možda je u policijskoj postaji. Gdje god da je, s njime treba biti odrasla osoba koja je na njegovoj strani i koja brine za njega.

Prodavačica s benzinske mi se javila uzrujanim glasom, bila je uznemirena i bez daha.

Ja: Pozdrav, razumijem da se tu nešto nedavno odvilo?

Prodavačica: Aha.

a: Rečeno mi je da je moj sin tamo i da je možda sudjelovao u tome, da se možda potukao s nekim.

Prodavačica: Je li vaš sin visok i jak s crnom kosom?

Ja: Da!

Prodavačica: O moj Bože, vaš sin… on je… vaš sin je bio… bio je… fantastičan. Tu je bio neki zli čovjek sa zlim smijehom te je pokušao oteti neku djecu. Nije mario ni za koga. Ozljeđivao je ljude. Bacali smo boce na njega, ali ništa nije djelovalo. Sve nas je prilično jako istukao. Znali smo da je policija još daleko te smo znali da će on uzeti djecu jer ga nismo mogli zaustaviti. Čim sam shvatila da su djeca u opasnosti i da će zlo pobijediti vrata su se otvorila, a vaš je sin ušao unutra. Nije oklijevao. Odmah je uskočio, nadjačao je tog muškarca i držao ga je na podu dok policija nije stigla.

Ja: Znate li gdje je moj sin?

Prodavačica: Ne, žao mi je. Otišao je nakon razgovora s policijom.

Kasnije me je Canaan nazvao te je bio iznenađen što sam čuo za taj događaj i još više iznenađen jer sam pričao o njemu.

Napravio je što je morao
‘Tata, napravio sam što sam morao. Ta žena i njezina djeca su me trebali. Držao sam čovjeka dok policija nije došla, a onda sam nastavio sa svojim danom.’

Kasnije to poslijepodne sam vidio Canaana kako hoda preko dvorišta do ulaznih vrata. Ovio sam svoje ruke oko njega te sam ga čvrsto držao. Nakon zagrljaja me je pogledao u oči… sjao je od radosti. Ne zbog toga što je učinio, nego jer mu je srce bilo puno. Bio sam ponosan na njega. Čvrsto sam ga zagrlio. Ni vrata se nisu stigla zatvoriti, a ja sam ga već grlio.

‘Tata, i ti bi isto to učinio.’

U tjednima i mjesecima nakon pokušaja otmice čuli smo mnoge osobe kako govore što bi one učinile da su bile tamo. Moja poruka svima njima je ista kao poruka koju sam prenio Canaanu tog dana: ‘Volim vjerovati da bih i ja učinio istu stvar.’

Istina je, nitko od nas ne zna što bismo učinili dok se ne nađemo u toj situaciji. Lako je pričati dok sjedimo u svojim kućama na sigurnom. Lako je tada nagađati. Svi mi imamo užurbane živote, mjesta na kojima moramo biti. Toliko smo zaposleni da mnogi od nas ne bi, ili nisu vidjeli ili čuli nevolju koja se zbivala pred nama. Drugi bi radije bili heroj koji je pozvao policiju ili sve snimio na mobitelu za društvene mreže. Mi ne znamo što bismo učinili, nitko od nas. No, ti, sine, ti to znaš. To si to učinio.

Tinejdžer je spasio troje djece koji su trebali biti prodani u roblje
Kasnije smo saznali da je Canaan spriječio otmicu troje djece koji su trebali biti prodani u roblje. Tu nevinu djecu čekao bi užasan život ili smrt da Cannan nije učinio što je učinio. On je bio spreman jer se dva tjedna ranije natjecao na državnom hrvačkom prvenstvu te je tjedan prije toga bio pobjednik županijskog prvenstva. Canaan je bio preko puta, na drugoj benzinskoj, kada je čuo da se nešto događa. Znao je da nešto nije u redu te je odmah krenuo u akciju.

On je imao sposobnost da prepozna opasnost te je znao kako se suočiti s njom. Bez obzira za vlastitu sigurnost, on je prišao benzinskoj, vidio je muškarca prekrivenog krvlju, ušao je u prodavaonicu, pretrčao je pod natopljen krvlju da bi došao do muškarca koji je pokušavao oboriti vrata koja su ga dijelila od djece koja su se tamo skrila. Nije znao je li muškarac imao nož, pištolj ili s kakvom se opasnošću suočava. Samo je znao da nešto treba učiniti te si je vjerovao, posebno kada se našao licem u lice s tim zlim čovjekom.

Na kraju je dobro pobijedilo. Ponekad dolazi uz cijenu, ali dobro uvijek pobjeđuje. Cannan je učinio što je trebalo učiniti, bez ikakve želje za priznanjem ili pažnjom. Snimka je jasna, on je utrčao u opasnu situaciju i nije ni na tren mislio na sebe. Canaan je jak i spretan. Štoviše, Canaan je velika osoba sa srcem za ljude te čini pravu stvar. Ljubav sve pobjeđuje.“

saznajemo.info