Legendarni nastup u Milijunašu: Na posljednjem pitanju nazvao frenda da ga pozove na zabavu

Svijet

Davide, iduće subote, radiš li nešto posebno taj dan? Pozvao bih te na jednu malu zabavu, rekao je koristeći joker ‘zovi prijatelja’ Jonas von Essen prije nego je pokupio svoj milijun

Europu je oduševio nevjerojatan nastup u švedskoj inačici kviza ‘Tko želi biti milijunaš’, kada je Jonas von Essen (31), dvostruki svjetski prvak u pamćenju i finalist švedskog ‘Got Talent’ showa ‘Talang’ postao milijunaš bez da je potrošio ijedan joker.

Sve do zadnjeg pitanja, kada je odlučio iskoristiti joker ‘zovi prijatelja’.

Na pitanje za milijun kruna u kojem se tražilo ime arhitekta koji je projektirao Chandigarh, glavni grad indijskih država Punjab i Haryana, izgrađen 1950-ih godina, Von Essen nije se dugo mučio.

Nakon kraćeg promišljanja nazove on Davida, svog prijatelja s kvizova i pitanjem iznenadi sve prisutne.

– Davide, imaš li nešto posebno u planu za sljedeću subotu? Naime, pozvao bih te na jednu malu zabavu – rekao mu je Von Essen, nakon čega je voditelj, isprva u čudu, prasnuo u smijeh.

David je pristao doći, a Von Essen je tad iskoristio i joker ‘pola pola’, tek ‘toliko da bude siguran’.

– Ovo bi mogao biti TV fijasko stoljeća ako sad, nakon svega ovoga ‘fulam’ odgovor – našalio se i na kraju odabrao točan odgovor ‘Le Corbusier’.

Kad sam vidio pitanje, bio sam prilično siguran da znam odgovor. Sjedio sam tamo i razmišljao što učiniti jer sam znao odgovor, a imao sam i jokere, pa zašto se ne i malo zabaviti. Mislio sam, što ako sam sada žrtvovao milijun da bih se zabavio? Ali onda sam pomislio da ako ga budem imao, bit će i to povijesno, povijesno loše samo po sebi, ali ipak povijesno! Bilo bi baš apsurdno da sam bio u krivu – rekao je Jonas za Aftonbladet.

‘Kupit ću si šarene čarape!’
Jonas je rekao kako nije planirao nazvati prijatelja, a s novcem će, kaže, kupiti šarene čarape kad ih već imam toliko s rupama. Ipak, osim čarapa odlučio se na nešto ozbiljnije.

– Također ću se moći više posvetiti onome u čemu uživam, podučavati tehnologiju pamćenja, snimati više videa na YouTubeu i tako dalje – zaključio je.

24sata.hr