Preminuo je komičar Michael Lehrer, zahtijevao eutanaziju: ‘Najteža odluka koju je donio’

Svijet

Šaljem ljubav svima koji su voljeli Michaela, a uvjeren sam da je to mnogo ljudi, rekao je Justin Wren, majstor mješovitih borilačkih vještina

Komičar Michael Lehrer (44) koji je otvoreno govorio o svojoj dijagnozi ALS-a (op.a. Amiotrofična lateralna skleroza, neurološka bolest), preminuo je u utorak u Portlandu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Michael Lehrer (@michael_lehrer_als)

Odlučio je okončati svoj život uz pomoć liječnika. Michael je umro dostojanstveno, prema vlastitoj želji. Eutanazija je bila najteža odluka koju je ikada donio – potvrdila je njegova partnerica Colette Montague u izjavi za Chicago Sun-Times.

Na njegovom Instagram profilu osvanula je oproštajna objava. Imao je 44 godine.

– Počivao u miru, neustrašivi čovječe. Uvijek ćemo te voljeti i zahvalni smo ti za sve što si dao svijetu – pisalo je u opisu.

Zabavljač, koji je bio dio kazališne trupe The Second City, nastavio je karijeru nakon što mu je 2017. dijagnosticirana neurološka bolest. Michael je nastupao u invalidskim kolicima u klubovima u Austinu u Teksasu, a govorio je o svojoj borbi na nastupima.

Među mnogima koji su se oprostili od preminulog komičara je i Joe Rogan.

– Hrabrost koju je ovaj čovjek pokazivao dok se borio s teškom bolešću bila je nevjerojatna i, iako je jedva pričao, čovjek je osvajao na pozornici – dodao je.

24sata.hr