Ova djevojčica (9) nema udove, ali ima nešto što svi trebamo

Zanimljivosti

Devetogodišnja djevojčica iz ove priče je nakon prometne nesreće ostala bez udova, ali ima nešto što svi toliko trebamo.

Ova priča je toliko inspirativna da ćete danas prestati sažalijevati sami sebe i početi zahvaljivati Bogu za sve što je učinio za vas.

Benjamin i Eileen Parker imali su troje djece koji su živjeli životom iz snova sve dok se nije dogodilo nešto tako drastično da je preko noći njihove živote pretvorilo u tugu.

Incident
U prosincu 2019. svi su bili spremni za Božić kada je iznenada pitao Benjamina da dođe k nama na nekoliko minuta. Taj nezaboravni dan bio je 4. prosinca, Charlottin rođendan, a Eileen je bila na sastanku s dvoje najmlađe djece.

Rosalie je najstarije dijete Parkerovih sa 7-godišnjim bratom Micahom i 4-godišnjom sestrom Charlotte. “Na dan kad je rođena, odlučila je doći i od tada je imala vatrenu osobnost i snažan duh”, prisjeća se Benjamin. “Ona definitivno voli raditi stvari na svoj način.” Eileen govori o Rosalie kao o svojoj “mini-mami” jer voli preuzeti odgovornost i paziti na svoju braću i sestre.

Benjamin je pokupio Rosalie i otišao do kuće svog prijatelja koji je bio na putu kući. “Skretao sam na prilaz i nisam vidio nadolazeći auto te smo zapali pred našom kućom”, kaže Benjamin. Udarilo ih je drugo vozilo dok su skretali na svoj prilaz.

Benjamin se izvukao s manjim ozljedama, ali Rosalie je imala slomljeno rebro, a jetra joj je bila rastrgana pa su je morali odvesti u Regionalni medicinski centar Istočnog Idaha. “Sve čega se sjećam nakon sudara je da su me morali podići i staviti na ovaj mali krevet, a zatim su me stavili u kola hitne pomoći”, kaže Rosalie.

Doktori su rekli da će Rosaliene ozljede biti potpuno sanirane i da će uskoro otići kući. “U roku od 2-3 dana rekli su da ćemo moći ići kući”, kaže Eileen. “Rekli su nam da je samo moraju paziti nekoliko dana i onda možemo krenuti.”

Nesreća se dogodila u srijedu i Rosalie se u četvrtak osjećala dobro, no u petak je dobila temperaturu i bila je vrlo tiha zbog čega su se liječnici zabrinuli, a onda se dogodilo nezamislivo.

“Bili smo dolje (u bolnici) jer su neki prijatelji došli u posjet. Čuli smo na portafonu plavu šifru i rekli su broj njezine sobe”, kaže Benjamin. “Trčali smo do dizala i netko je bio tamo. Rekao sam: ‘Ovo je hitan slučaj. Naša kći umire.”

Dok su trčali prema Rosalienoj sobi zatekli su “masu liječnika i osoblja” koji su pokušavali oživjeti Rosalie, bili su u panici i držali su se – plakali su i molili se da njihova kći bude u redu. Rosalie se vratila u život i prebačena je u primarnu dječju bolnicu u Salt Lake Cityju. Eileen je otišla u Utah jer je bio Micahov rođendan pa je Benjamin ostao s njim kod kuće u Idaho Fallsu.

Bakterija je uzrokovala gašenje organa
“Čim smo stigli tamo, odmah su počeli raditi na njoj. Tada sam nazvala Bena i rekla da nisu sigurni hoće li ona izdržati noć i da on mora doći gore,” prisjeća se Eileen. Liječnici su otkrili da se bakterija Streptococcus skupine A stvorila u Rosalienoj krvi i proširila njezinim tijelom te uzrokovala gašenje njezinih organa.

“U biti su rekli da neće preživjeti, ali ako preživi, bit ćeš na dijalizi godinama, neće imati nikakve moždane funkcije, bubrezi će joj biti ugašeni…”, objašnjava Eileen. Benjamin je stigao u bolnicu i otišao u sobu svoje kćeri i dok je sjeo pored Rosalienog kreveta razgovarao je s medicinskom sestrom.

“Rekao sam joj: ‘Molim te, reci mi da će preživjeti. Molim te, reci mi da će preživjeti’, kaže Benjamin. “Medicinska sestra je rekla: ‘Ne mogu vam to reći, ali mogu vam reći da sam vidjela kako najbolesnija djeca dolaze ovamo i odlaze, a djeca koja nisu tako bolesna ne odlaze. Ona će vas obavijestiti.’”

Pouzdanje u Boga
Parkerovi su imali izbor ako Rosalieno srce ponovno stane, trebaju li je liječnici reanimirati ili je pustiti? “Okupili smo se i rekli da nema šanse da donesemo tu odluku. Pouzdati ćemo se u našeg Oca na Nebu. To je u njegovim rukama, a mi samo vjerujemo u Gospodina,” kaže Benjamin.

Rosalie, 9, bila je na pragu smrti, u primarnoj dječjoj bolnici kada su 3 medicinske sestre ušle u sobu, jedna je imala gitaru, dok je druga zgrabila ružičastu plastičnu posudu i lupkala po njoj poput bubnja. Počeli su puštati glazbu dok je treća medicinska sestra plesala. Obitelj se pridružila i Benjamin je uključio svoj telefon kako bi snimio trenutak.

saznajemo.info