PRIČA SE DA JE PROKLET DA VEČNO ŽIVI I DA STALNO GUBI ONE KOJE VOLI: Niko nema TUŽNIJU priču od ovog čoveka

Zanimljivosti

Kijanu Rivs ima 58 godina, a i dalje su njegovo lice kosih očiju, dubok pogled i karakterističan miran glas neodoljivi. Krase ga humanost, plemenitost i jednostavnost kojima svetu šalje predivne poruke.

Zovu ga “zid”. Nazivali su ga i čudnim, samotnjakom, tužnom ljudskom vrstom, a sada su ga ove osobine svrstale među najplemenitije svetske zvezde. Holivudski bog otkrio se ljudima kao običan smrtnik, “dobri duh Holivuda”. On više nije samo lepi, harizmatični akcioni heroj Džon Vik ili Neo iz “Matriksa” već običan i skroman čovek koji se ne razlikuje od normalnog sveta. Ostaće poznat ne samo po ulogama već i po životnim lekcijama koje je naučio u životu obeleženom tragedijama i gubicima.

Ovo je priča o životu Kijanu Rivsa:

1. Prva je da treba živeti jednostavno. Nema svoju vilu ili skupi apartman na Beverli Hilsu, već stanuje u iznajmljenim stanovima na Menhetnu i u Los Anđelesu. Umesto luksuznim automobilima, vozi se gradskim autobusom ili koristi metro. Ne nosi firmiranu garderobu i nije okružen telohraniteljima. Preveliki džentlmen za ovaj svet, kažu komentari.

2. Glumac smatra da težak početak ne mora da obeleži čitav život. Rivs je često govorio da “ima Ciganina u sebi”, misleći na svoje detinjstvo prepuno seljenja i nesigurnosti. Rođen je u Bejrutu, nekadašnjoj državi Liban. Otac Semjuel bio je geolog, havajskog i kineskog porekla, odakle je Kijanu i nasledio svoje lepo i neobično lice. Na havajskom jeziku Kijanu znači “hladan vetrić preko brda”. Majka Patriša bila je igračica i kreator kostima. Nakon razvoda roditelja počinje njegov nomadski život. S majkom je živeo u Kanadi kod bake i dede, kasnije i u Australiji. Patriša se udavala još tri puta, tako da je zahvaljujući jednom od očuha, koji je bio u šou-biznisu, Kijanu odlučio da ostavi sve škole i da se bavi glumom. Uspehom na filmu pokazao je da smo sami kovači svoje sreće i da sami snosimo odgovornost kako ćemo proći u životu.

3. Njegova velikodušnost je legendarna. Novac mu je poslednja stvar u životu. Ogroman deo honorara za trilogiju “Matriks” dao je timu za specijalne efekte i kostime, jer je smatrao da su oni pravi heroji ovih filmova. Odrekao se i honorara za film “Đavolji advokat” samo da bi kao producent mogao da plati Ala Paćina. Osnovao je i privatnu fondaciju za borbu protiv raka. Nikada o tome ne govori javno niti preuzima zasluge.

4. Zbog ličnih gubitaka Rivs misli da svaki trenutak u životu treba živeti kao da je poslednji. Za njega je sadašnjost jedino što imamo. Prvi udarac je doživeo 1993, nakon smrti najboljeg prijatelja, glumca Rivera Feniksa, a pet godina kasnije umire njegova prevremeno rođena ćerkica Ava iz veze sa glumicom Dženifer Sajm. Par je zbog smrti bebe bio pred raskidom, ali je Dženifer poginula u automobilskoj nesreći. Najzad, Rivsova polusestra Kim obolela je od leukemije i glumac je potrošio milione dolara na njeno lečenje.

– Bol i gubitak su stvari koje nikada ne odlaze. One uvek ostaju s vama… Uvek su sa tobom, ali kao plima i oseka – dolaze i odlaze.

Nije se nikada oženio, a trenutno je u vezi sa isto tako običnom ženom kao što je i sam – umetnicom Aleksandrom Grant. Kijanu obožava i ples u balskim dvoranama, surfing, hokej, Formulu 1 i svog psa Bartona.

Zbog njegovog izuzetno mladolikog izgleda povele su se razne teorije zavere kako je Kijanu vampir koji je proklet da ne stari i kako će večno živeti tugujući za voljenima. Ali ove teorije zavere uvek se pletu oko najpopularnijih glumaca, što Kijanu Rivsu može samo da prija..

kurir.rs