Najveća želja mi je da moj Luka progovori: Maja Odžaklijevska živi na selu sa unukom kome je dijagnostikovan autizam

Region

Unuk Maje Odžaklijevske boluje od autizma

Jedan od najraskošnijih vokala bivše Jugoslavije, pevačica Maja Odžaklijevska, oduvek se hrabro suočavala sa svim životnim izazovima. Jedinstvenu energiju još trezveno koristi za utiranje puta svom potomstvu, u koji ulaže sav emotivni kapital. Iz dva braka ima dve ćerke, Teu i Andreu, kojima je i danas najpouzdaniji životni oslonac. Roditeljsku borbu vodila je kao samohrana majka, zbog čega je svesno zapostavila karijeru. Pre četrnaest godina odlučila je da stavi tačku na karijeru i uživa u zasluženoj penziji. Godinu dana kasnije starija kćerka rodila je sina Luku, koji je njenom životu dao novi smisao. Nažalost, bezbrižno odrastanje iznenada su prekinuli simptomi autizma, koji su se ispoljili u njegovoj drugoj godini. Od tog trenutka slavna umetnica u potpunosti se posvetila traženju leka za svog mezimca. Luka ima trinaest godine, ušao je u pubertet i još nije porgovorio. Sa bakom živi na selu.

– Njemu je mir bio preko potreban. Dobar je, raste, u pubertetu je, hormoni rade, on je razuzdan, kao žiškica, što je i normalno za dete od 13 godina. Divan je, jedina je muka što još ne govori, iskreno se nadam da hoće, neki su progovorili, neki nikada nisu i to mi je najveća želja – ne gubi nadu Maja.

Pevačica raskošnog vokala početkom ove godine napokon je dobila nacionalnu penziju, što je umnogome olakšalo život njene porodice.

– Nije samo novac u pitanju, priznaju vas kao umetnika koji je nešto stvorio, ko je ostavio trag, kao da su ljudi bili gluvi na činjenicu da sam snimila film za koji sam dobila nagradu, kao da nisam igrala 173 predstave Koštane i onda se pojavi neko i ne znam iz kog razloga je dobije. Srećna sam jer mi to u mnogome olakšava život, ne samo meni, nego i mojoj deci. Sada mogu da im pomognem dok sam živa, i to mnogo znači, naravno da je život mnogo lakši kada imate, nego kada nemate, ali sam skromna osoba i živela sam i dok nisam imala – zaključuje Maja.

hellomagazin.rs