Neverovatno OTKRIĆE: Nasledio Kuću Od Rođaka, Umalo Ga Strefio Infarkt Kada Je Ovo NAŠAO Iza Nameštaja

Zanimljivosti

Neverovatno OTKRIĆE: Nasledio kuću od rođaka, umalo ga strefio infarkt kada je ovo NAŠAO iza nameštaja

Francuz koji je nasledio kuću od preminulih rođaka otkrio je neverovatnu riznicu zlatnih novčića i poluga vrednih nekoliko miliona evra. Blago je bilo jako dobro sakriveno ispod nameštaja i u kupatilu.

Bilo je tu ukupno 100 kilograma zlata: oko 5.000 zlatnih komada, dve zlatne poluge od 12 kilograma i 37 zlatnih šipki od po kilogram. Bilo ga je svugde po kući i toliko je dobro sakriveno da ga ni ja nisam uspeo videti – rekao je Nikolas Firfort, lokalni aukcionar, potvrđujući saznanja La depeš novina.

Firfort, koji je u kući bio da proceni vrednost nameštaja za novog vlasnika, izjavio je da je plen pronađen u kući vredan 3.5 miliona evra.

Blago je pronađeno sasvim slučajno kada je novi vlasnik, koji je želeo da njegov identitet i srodstvo sa prethodnim vlasnicima ostanu tajna, pokušavao da pomeri nameštaj i kada je naleteo prvo na omanji kovčeg pun zlatnih novčića sakriven u unutrašnjosti jednog komada nameštaja. Zatim je sledila boca viskija takođe puta novčića, pa su se dalje nizala otkrića jedno za drugim, sve dok nije stigao do džek-pota, odnosno do zlatnih poluga i šipki.

Kako se kasnije ispostavilo, zlato je kupljeno 1950. i 1960. godine a svi sertifikati o njegovoj kupovini takođe su pronađeni u kući.

Zlato je već rasprodati kupcima po Francuskoj i drugim zemljama, a pravi vlasnik bi sada mogao da ima ozbiljnih problema sa plaćanjem poreza. Pored toga što je dužan da plati 45% poreta za nasledstvo, moraće da plaća porez tri godine jer su njegovi preminuli rođaci sakrivali bogatstvo.

(objektiv.rs)