Medicinska sestra ispunila obećanje koje je dala umirućoj pacijentici prije 4 godine

Zanimljivosti

Nema boli koju medicinske sestre ne mogu podnijeti ili boli s kojom se ne mogu nositi. Što je veća bol, to je veće njihovo suosjećanje.

Jedna je medicinska sestra nedavno ispunila obećanje koje je dala jednoj svojoj umirućoj pacijentici prije 4 godine.

Sanja Josipović radila je u Marianjoy bolnici gdje je upoznala Chevalu. Odmah su se povezale te su imale mnogo zajedničkih osobina, obje su bile majke, bile su isto godište te su obje bile izbjeglice iz Bosne.

Sanja se brinula za Chevalu oko šest mjeseci jer je bila na granici smrti. Chevala je imala uznapredovali rak dojke. No, prije nego je umrla na Badnjak te godine, Sanja je dala obećanje Chevali u vezi njezine kćeri, Edine.

Sanja je podijelila: „Obećala sam joj da ću biti s Edinom kada bude maturirala.“

Edina je bila u školi za medicinske sestre te je Sanja ostala s njom u kontaktu za vrijeme njezina školovanje bez da joj je otkrila što je obećala njezinoj mami. Sanja je potajno pazila na Edinu te je toliko marila za nju da joj je pomogla da dobije posao stažiranja u bolnici u kojoj je i sama radila.

Kada je napokon došao dan Edinine ceremonije, Sanja joj je prišla i otkrila što je obećala njezinoj mami.

Na proslavi diplome je rekla: „Nikada neću zaboraviti njezinu majku. A sada smo došli do ovog trenutka. Jako sam ponosna na tebe, Edina, što si sve ovo postigla unatoč teškim trenutcima u tvom životu i bez tvoje majke. To je nešto što je jako teško opisati. Moje srce je ispunjeno.“

To je zaista predivno djelo dobrote te jasno pokazuje da dobrota nije vezana uz vrijeme. Sanja je odlučila biti prava prijateljica svojoj pacijentici te je održala svoje obećanje bez obzira na to što Chevala više nije bila na ovome svijetu.

novizivot.net