Dječake Ane Volš mogli bi da razdvoje na 3 strane! Prijateljice mole socijalnu službu SAD: Dozvolite da ih čuvamo!

Svijet

Tri sina Ane Volš i njenog supruga Brajana mogli bi da budu razdvojeni i nastave svoje odrastanje u tri hraniteljske porodice!

Do prije nekoliko dana su rasli kao sva djeca pod istim krovom, okruženi ljubavlju, a već 10 dana su bez majke. Sve je manje nade da je Ana Volš živa, a takođe su male šanse da će Brajan Volš ikada izaći iz zatvora.

Djeca Ane Volš su najprije odvedena kod Brajanove majke, koja ih je čuvala ali socijalna služba ih je preuzela.

Ipak, svi se nadaju da će rođaci u Srbiji preuzeti brigu o djeci, ali zasad je sve neizvjesno.

– Najbliže Anine prijateljice apeluju na službu za zaštitu djece da im dozvole da se brinu o njena tri sina. Ako mališani budu razmješteni u hraniteljske porodice mogli bi biti razdvojeni – navodi Fox News.

Brigu o deci preuzelo je Odjeljenje države Masačusests, poslije hapšenja Brajana Volša zbog ometanja istrage o nestanku Ane Volš.

Ana Volš i Brajan imaju tri dječaka. Najstariji ima šest godina, a najmlađi dvije godine.

Šanse da se pronađe Ana su sumorne, ali mi moramo da brinemo o djeci. To treba da bude naš prioritet. Zajednica i porodice čija se djeca igraju sa Aninim dječacima žele da se staraju o njima dok ne dođe Anina majka iz Srbije”, rekla je prijateljica Nataša Skaj.

Ona je osnovala humanitarnu organizaciju Skaj Internešenel centar u Njutonu koja pomaže u prikupljanju sredstava za dolazak Anine majke iz Srbije u Boston.

“Sigurni smo da se socijalne službe brinu za Anine dječake kao i mi, ali treba da obezbijedimo da budu u jednoj privatnoj kući, da se druže sa svojim drugarima. Molimo da nam dozvole da se brinemo o njima i da ih ne stave u sistem hraniteljske zaštite, traži Nataša Skaj.

(Kurir.rs/Fox News)