Novi seks skandal u britanskom zatvoru: Diler droge zaveo čuvaricu i medicinsku sestru

Zanimljivosti

Zdravstvena radnica Hibbs upoznala je Pullena dok mu je pružala liječničku pomoć u zatvoru, a on ju je kontaktirao na Instagramu preko mobitela koji je prošvercao. Ona je sve priznala

Novi seks zatvorski skandal trese Veliku Britaniju nakon što je otkriveno da je zatvorenik Harri Pullen imao vezu s dvije djelatnice zatvora, medicinskom sestrom Elyse Hibbs (25) i zatvorskom službenicom Ruth Shmylo (25).

Harri Pullen navodno je imao vezu s dvije zaposlenice zatvora, medicinskom sestrom i čuvaricom. Harri je u zatvor prošvercao i mobitel preko kojeg se nastavio dopisivati s njima. Njega su 2019. osudili na pet godina zatvora zbog dilanja kokaina i heroina u Južnom Walesu. | Foto: South Wales Police/PRESS ASSOCIA

Pale na dilera
Pullen je bio osuđen na pet godina zatvora 2019. zbog djelovanja u narko-bandi koja je preplavila ulice Južnog Walesa kokainom i heroinom.

Zdravstvena radnica Hibbs upoznala je Pullena dok mu je pružala liječničku pomoć u zatvoru, a on ju je kontaktirao na Instagramu. Naime, kasnije se saznalo kako je Pullen imao skriven mobitel u ćeliji.

Elyse Hibbs radila je u zatvoru u Walesu kao medicinska sestra. Tamo je upoznala dilera i počela je vezu s njim. Dopisivali su se i pričali preko mobitela koji je Harri imao ilegalno u zatvoru. Govorio joj je da je voli, a ona je bila spremna ostaviti dečka zbog njega. Elyse je u srpnju 2021. dala otkaz u tom zatvoru, a uhitili su je tjedan dana nakon toga. Sve je priznala.

Malo nakon Pullen je prebačen u drugi zatvor, ali njegov kontakt s zaposlenicama se nastavlja.

– Okrivljeniku je kontaktirao jako puno puta, a najveći dio toga dogodio se dok je bila zaposlena u HMP Parc – samo je dio detalja o odnosu sa zatvorskom medicinskom sestrom Elyse Hibbs.

Hibbs je dala otkaz u HMP Parcu u srpnju 2021., a uhićena je tjedan dana kasnije i priznala je da je razmjenjivala poruke sa zatvorenikom.

Bila je mlada, dojmljiva, neiskusna i ranjiva na zloćudni utjecaj zatvorenika koji ju je želio iskoristiti – rekao je odvjetnik medicinske sestre te se osvrnuo na manipulativne utjecaje zatvorenika.

Shmylo će se suditi u rujnu zbog navodne afere s istim zatvorenikom dok je bila zaposlena kao pritvorska službenica u zatvoru HMP Parc kapaciteta 1652 mjesta u Bridgendu, Wales.

Ruth Shmylo bila je čuvarica u zatvoru u kojem je diler Harri Pullen služio kaznu. Optužili su je da je s njim bila u vezi. Tužitelji imaju i popis međusobnih telefonskih poziva. Ona je negirala sve. | Foto: Ben Birchall/PRESS ASSOCIATION

Tri čuvarice u najvećem britanskom zatvoru zatvorene su zbog afere s robijašima, a preko 500 djelatnika zatvora u Wrexhamu u kojem je bio incident sad prolazi antikorupcijski trening kako se to ne bi ponovilo.

Bivše čuvarice u zatvoru Wrexham u Sjevernom Walesu, Jennifer Gavan (27), Ayshea Gunn (27) i Emily Watson (26), dobile su zatvorske kazne jer su imale odnose s robijašima, piše Daily Mail.

Gavan je pritvorena na osam mjeseci u prosincu nakon što je iza rešetaka prokrijumčarila mobilni telefon za zatvorenika Alexa Coxona (25). Slala je svoje fotografije i ušla s njim u ljubavnu vezu 2020, a krivnju za nedolično ponašanje priznala je na sudu.

24sata.hr