Mladi hrvatski policajac je htio otići u vojsku Srbije: ‘Naštetio je ugledu i interesima naše službe’

Region

UDALJILI GA IZ SLUŽBE

Policijski službenik je teško naštetio interesima službe i njenom ugledu, a time je dovedena u pitanje njegova dostojnost za obavljanje policijske službe, poručili su iz policije

Mladi hrvatski policajac (21) je nakon par godina službe u Policijskoj upravi Vukovarsko-srijemskoj udaljen iz službe početkom studenog prošle godine jer je htio otići u vojsku Srbije bez da itko zna, javlja Danas.hr.

Iz policije su za Danas potvrdili da je policajac na teritoriju Republike Srbije ostvario kontakt s pripadnicima vojske “radi preuzimanja poziva za upis u vojnu evidenciju Republike Srbije, bez da je o tome obavijestio svog neposredno nadređenog rukovoditelja”.

Neslužbeno se doznaje da policajac ima dvojno državljanstvo te da je pozvan pismenim putem na regrutaciju i mobilizaciju u vojarnu u Sremskoj Mitrovici.

– Policijski službenik je teško naštetio interesima službe i njenom ugledu, a time je dovedena u pitanje njegova dostojnost za obavljanje policijske službe – priopćili su iz PU vukovarsko-srijemske i dodali kako su povreda dužnosti i “posljedice povrede koja mu se stavlja na teret, nespojivi sa službom koju obavlja dok traje postupak”.

24sata.hr