Sud doneo odluku: Kurtaj koji je ranio Stefana i Miloša ostaje iza rešetaka

Region

U saopštenju Suda se navodi da je sudija za prethodni postupak Odeljenja za teška krivična dela ocenio da postoji sumnja da je Azem Kurtaj u Gotovuši kod Štrpca namerno pokušao da ubije Stefana i Miloša Stojanovića

Osnovni sud u Uroševcu odredio je meru pritvora u trajanju od mesec dana Azemu Kurtaju osumnjičenom da je pucao na dva srpska dečaka u Gotovuši kod Štrpca, prenosi Koha.

U saopštenju Suda se navodi da je sudija za prethodni postupak Odeljenja za teška krivična dela ocenio da postoji sumnja da je Azem Kurtaj u Gotovuši kod Štrpca namerno pokušao da ubije Stefana i Miloša Stojanovića, prenosi Tanjug.

– Kada je svojim automobilom stigao na ulaz u selo, primetio je neke građane na kraju puta i da bi ih oterao, zatrubio je. Ne mogavši ​​dalje, zaustavio je auto i nakon verbalne svađe izvadio je revolver i dva puta pucao nanevši telesne povrede dečaku i mladiću. Oni su prvo upućeni u Dom zdravlja u Štrpcu, a potom u bolnicu u Gračanici – navodi se u saopštenju Suda.

Takođe, poznato je da je, suprotno zakonu o oružju na Kosovu, osumnjičeni koristio oružje sa dozvolom

Advokat Azema Kurtaja je danas tokom sudskog sasluđanja rekao da je njegov klijent na 21-godišnjeg Miloša i 11-godišnjeg Stefana pucao u samoodbrani.

(Telegraf.rs)