Našli smo vlasnika pečenjare iz Valjeva, koja je poklanjala po kilogram mesa za Božić: Otkriva nam celu ideju

Region

Ja sam pre nekoliko godina kupio prase za Božić, umesto 20 kilograma, doneli su mi 30 i meni je to bilo mnogo, tada sam podelio ostatak svima

Jedna pečenjara iz Valjeva, objavila je da svaka samohrana majka može da se javi za kilogram besplatnog pečenja, kao i svako ko nema uslova da sebi isto priušti. Na društvenim mrežama, ta informacija je planula, a čestitke na račun vlasnika su se samo nizale.

Telegraf.rs je uspeo da dođe do vlasnika pečenjare, gospodina Zorana Jakovljevića koji nam je otkrio kako je došao na ovu ideju.

– Ja sam pre nekoliko godina kupio prase za Božić, umesto 20 kilograma, doneli su mi 30 i meni je to bilo mnogo, tada sam podelio ostatak svima – počinje Zoran

Taj običaj, njemu drag, želeo je da nastavi.

– Nakon toga, ja sam odličio da nastavim s tim, i kupio sam pečenjaru, inače sam pevač, ali ovo mi je onako, posao koji volim da radim, a i nemamo neki izbor pečenjara ovde u Valjevu, kao što ima Čačak.

Zarada nije bitna, već sreća ljudi.

– Ove godine se javilo jako puno ljudi, upravo sam krenuo u pečenjaru jer je ostalo jedno prase, želim i njega da poklonim. Puno se ljudi javilo, ali mi je samo žao što nemam više. Nije zarada sve na svetu, potrebno je usrećiti nekoga i kada bismo se svi zajedno udružili kada su ovakve stvari u pitanju, gde bi nam bio kraj.

Telegraf.rs)