Možda nije Brus Vilis, ali je Đoković svakako NESALOMIV! Novak je i povređen noćna mora za Medvedeva, zavijene noge u finale Adelejda

Showbizz

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je na Božić uspeo da se plasira u finale turnira u Adelejdu posle pobede nad Medvedevim u dva seta – 6:3, 6:4.

To je ono što krasi Novaka Đokovića. On je najbolji srpski teniser, ali sigurno zaslužuje to zvanje i kada je u pitanju kategorija “na svetu”. Pre svega što je poput Brusa Vilisa u filmu “Nesalomiv” nekoliko puta bio na kolenima, ali se podigao svakog puta. To je lekcija Danilu Medvedevu kako se postaje šampion.

Meč je trajao jedan sat i 24 minuta. Ovo je bio 13. međusobni duel dvojice tenisera, a deveti trijumf Đokovića. Srpski teniser će u finalu igrati protiv Amerikanca Sebastijana Korde. Amerikanac je stigao do finala pošto mu je Japanac Jošihito Nišioka zbog povrede predao meč pri rezultatu 1:0 u setovima.

Đoković je dobro otvorio meč i osvojio gem na svoj servis, a Medvedev je uzvratio istom merom. Srpski teniser je potom na svoj servis poveo 2:1, a onda je napravio brejk i stigao do 3:1. Đoković je potvrdio brejk i poveo 4:1. Srpski teniser je u sedmom gemu spasao brejk loptu, a onda je u pauzi između gemova pri vođstvu od 5:2 zatražio medicinski tajm-aut.

On je morao da ode u svlačionicu zbog povrede zadnje lože, ali se posle nekoliko minuta vratio na teren. Đoković je prvi set dobio rezultatom 6:3. Ruski teniser je osvojio prvi gem u drugom setu na svoj servis. Potom se igralo gem za gem do rezultata 3:3. Đoković je potom oduzeo gem na servis protivnika i poveo 4:3.

Velika borba je zatim viđena u osmom gemu. Ruski teniser je imao dve brejk lopte, ali je Đoković uspeo da osvoji gem. Srbin je potom zadržao prednost od dva gema i zasluženo je stigao do pobede. ATP turnir u Adelejdu igra se za nagradni fond od 642.735 američkih dolara. Pobedniku turnira pripašće 250 bodova za ATP listu i 94.560 dolara, dok će poraženi da osvoji 150 poena i 55.035 dolara.

Đoković – Medvedev 2:0 (6:3, 6:4)
6:4 – Gotovo je! Novak je u finalu Adelejda!

5:3 – Kakav gem, ovako se osvajaju turniri. Đoković se borio, bio na ivici ambisa, ali je na kraju sve sačuvao i naterao Medvedeva da mora da odservira na najbolji mogući način što je i učinio, pa je tako Srbin došao u priliku da servira za pobedu.

4:3 – Ma, idemo bre! Šta je uradio Novak Đoković… Medvedev je opet napravio duplu servis grešku u momentu kada je Novak imao brejk priliku. Finale je pred vratima…

3:3 – Idemo, Nole, možeš ti to. Raduje ovaj servis gem. Vrlo dobro je odradio posao, pre svega lako ikao Danil vidi koliko se Đoković muči sa trčanjem.

2:3 – Bori se Novak, bori se i Danil. Veoma je zanimljivo u Adelejdu, iako svaka bolna grimasa Novaka Đokovića ostavlja loš utisak. Ne želi da napada, ne igra u svom stilu, ali će morati ukoliko želi da pobedi.

1:1 – Poskakuje Novak od bolova. To baš i ne želimo da vidimo od najboljeg srpskog tenisera. Imao je problema i na svom servisu, ali je stigao do izjednačenja.

Drugi set
6:3 – Može on i zavijene noge. Osvojen prvi set!

5:3 – Vratio se Novak. Sigurno je da neće zapinjati, zavijena mu je leva butina, pa ćemo videti koliko će Đoković moći. Medvedev je osvojio gem na svoj servis, tako da je bez problema sačuvao “život” u ovom setu.

5:2 – Kakav gem Novaka Đokovića. Spasao je jednu brejk loptu, bilo je i te kako napeto, naročito što se Novak požalio na povredu. Međutim, stegao je zube i osvojio servis gem, pa je tako na pragu osvajanja prvog seta.

Posle ovog gema Novak je tražio pomoć lekara zbog povrede zadnje lože, a videćemo hoće li najbolji srpski teniser nastaviti meč.

4:1 – Potvrda brejka. Uh, nije bilo lako, imao je Rus i izjednačenje i mogao je da uzdrma Novaka, ali se Srbin podigao u pravom trenutku i potvrdio ono što je uradio na servisu protivnika.

da je Medvedev posle duple servis greške morao da pogleda na semafor i vidi dva razlike u gemovima za Đokovića.

2:1 – Biće ovo borba nerava. I Srbin i Rus imaju sigurnost u servisu, iako je Novak bio raspoloženiji da napadne rivala.

1:0 – Odličan siguran početak. Veoma je važno što ga servis služi na startu meča, daće mu to samopouzdanje za dalje.

Počeo je meč!

Srbin je u u četvrfinalu bio bolji od Denisa Šapovalova iz Kanade sa 2:0 u setovima (6:3, 6:4), a tom pobedom je Novak Đoković zakazao polufinalni duel sa ruskim teniserom Danilom Medvedevom.

Meč će početi u 11 časova, pošto je prvo polufinale između Sebastijana Korda i Jošihita Nišioka okončano već posle prvog seta, jer je Japanac predao meč i tako poslao Amerikanca Kordu u finale.

Kao i sve mečeve iz Australije, tako će i ovaj protiv ruskog tenisera biti u direktnom prenosu od 11 časova na Sportklub 1 kanalu.

Ukoliko nemate pomenutu televiziju, ostanite uz Sportal, sportski sajt broj 1 u Srbiji, koji će vas iz minuta u minut obaveštavati o dešavanjima sa ovog duela u sklopu lajv bloga

Podsetimo, srpski teniser je na trenutke pokazao svoju prepoznatljivu igru, ali je opet sebi umeo da zakomplikuje situaciju u meču koji je mogao da reši u svoju korist i ranije. Ipak, na kraju je najvažnije da je upisao i osmu pobedu iz isto toliko duela sa Šapovalovim, a ujedno sačuvao perfektan učinak u Adelejdu i upisao 32. uzastopnu pobedu na tlu Australije.

Jedna situacija sa meča Đokovića i Šapovalova posebno je privukla pažnju.

Pauza između trećeg i četvrtog gema potrajala je oko osam minuta i to zbog vatrometa koji je pušten u blizini terena na kojem se odigrava meč. Šapovalov se spremao da servira, ali zbog vatrometa je obustavio servis, seo na klupu , a čak je u jednom trenutku zapušio i uši.

blic.rs